Studenti imaju priliku steći specijalizirana znanja i utjecati na sprječavanje nastajanja otpada od hrane
U Rijeci se održava program u sklopu projekta „Hrana i zajednica” čiji je cilj ukazati na bacanje otpada od hrane te ponuditi studentima specijalizirana znanja na istu temu, a koja će im nakon završetka studija pomoći pri zapošljavanju.
U Rijeci se održava program u sklopu projekta „Hrana i zajednica” čiji je cilj ukazati na bacanje otpada od hrane te ponuditi studentima specijalizirana znanja na istu temu, a koja će im nakon završetka studija pomoći pri zapošljavanju.
U Rijeci će se na Ekonomskome fakultetu 4. i 5. studenog održati program cjeloživotnog učenja Modeli sprečavanja bacanja hrane u kućanstvima, poduzećima i ustanovama, a organizira se u sklopu projekta Hrana i zajednica.
Vjerojatno i sami često bacate ogromne količine hrane, možda zbog toga ponekad osjećate grižnju savjest, no neki studenti imaju priliku steći dodatna znanja i vještine u području održivosti sustava proizvodnje i potrošnje hrane s posebnim naglaskom na sprječavanje nastajanja otpada od hrane na razini kućanstava, poslovnih subjekata i javnih ustanova, kao i mogućnostima i načinima doniranja hrane u Republici Hrvatskoj.
Cilj je sprječavanja nastanka otpada od hrane prepoznat i od strane Europske unije koja je i sama uzela kao zadatak smanjiti isti za čak 50%. Upravo zato provodit će se i projekt Hrana i zajednica, koji će studentima omogućiti stjecanje specijaliziranih znanja koja će im na kraju i povećati zapošljivost po završetku obrazovanja.
Program, koji se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, će se izvoditi kroz dva dana i to 7 h svaki dan uz pauzu za ručak koji je osiguran za sve polaznike. Obveza polaznika sudjelovanje je u oba dana bez izostajanja, jer je program zamišljen kao cjelina te se svaki dio nadograđuje na prethodni. Svim će se polaznicima po završetku programa uručiti potvrde o sudjelovanju u programu, a prijaviti se možete na poveznici.