LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upute se objavljuju danas

Škole će vjerojatno raditi u više smjena, a razredi možda biti manji kako bi nastava bila izvediva

Pri izradi uputa i preporuka za organizaciju nastave mora se razmišljat baš o svemu, a predstavljanje dokumenta očekuje se danas u 15 sati.

Pri izradi uputa i preporuka za organizaciju nastave mora se razmišljat baš o svemu, a predstavljanje dokumenta očekuje se danas u 15 sati.

Ono što se za sada zna jest da će škola početi 7. rujna i da bi do pomjeranja tog datuma moglo doći samo kada bi došlo do značajnog pogoršanja te da u školskoj dobi bude veliki broj zaraženih, pa da se zbog toga ne može krenuti s nastavom, prenosi RTL.

Danas u 15 sati upute će predstaviti ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a te ujedno koordinatorica Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020/2021, prenosi N1. Od nekih već poznatih mjera tu su dezinfekcija, možda i mjerenje temperature, pa čak i izmjene u načinu rada.

U onim školama koje rade jednu smjenu razmišlja se u uvođenju dvije smjene, a u nekim školama razmišlja se i o kombinaciji nastave s onom kod kuće, kao i o smanjenju broja učenika u razredu kako bi se mogao održavati razmak. Svjetska zdravstvena organizacija preporučila je da bi djeca starija od 11 godina trebala nositi maske na mjestima gdje ih nose i odrasli, a u Hrvatskoj je ideja da učenici nižih razreda osnovne škole maske ne nose, a studenti nose. Za učenike od petog razreda, pa do kraja srednje škole, čeka se odluka. 

– Unutar samih škola za više razrede od 5. na dalje kada se djeca kreću po hodnicima ili odlaze u prostore gdje bi moglo doći do miješanja s drugim razredima, inače tijekom nastave maske može imati dijete koji želi, ali u principu nećemo prepisati obavezu. – rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs 20. kolovoza, prenosi RTL.

FOTO: PIXABAY