LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vlada Republike Hrvatske

Radovan Fuchs službeno je novi ministar znanosti i obrazovanja

Novi je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Otkrio je prvi korak u svojem mandatu.

Novi je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Otkrio je prvi korak u svojem mandatu.

Radovan Fuchs danas je na izlasku iz Vlade Republike Hrvatske objavio da je pristao biti novi ministar znanosti i obrazovanja, prenosi Dnevnik.hr

O tome da će upravo on biti novi ministar i doći na funkciju koju je prije njega obnašala Blaženka Divjak govorilo se već prošli tjedan, iako nije bilo službene potvrde sve do danas. Iako novi ministar nije rekao puno, tvrdi da će mu prvi potez biti organizacija nastave najesen.

– To je apsolutni prioritet, da vidimo da učenici mogu po svim pravilima struke, i epidemiološke naravno, vratiti se u učionice, ako je to ikako moguće. Vidjet ćemo što će biti – kazao je Fuchs za Dnevnik.hr.

Ako ne bude moguća nastava uživo, nadodao je Fuchs, onda će biti organizirana onlineu što planira sve uključiti i lokalne vlasti, agencije, a u prvom redu epidemiologe.

Radovan Fuchs već je ranije bio ministar, ali tada je obnašao funkciju ministra znanosti, obrazovanja i športa od 2009. do 2011. godine. Prije prvog mandata u funkciji ministra, bio je državni tajnik visokog obrazovanja i pomoćnik ministra znanosti za međunarodnu suradnju.
FOTO: STUDENTSKI.HR