LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
InnoStars Connect

Prilika za hrvatske inovatore: sudjelujte u kreiranju inovativnih rješenja u području zdravstva

​​​​​​​U velikoj završnici natjecanja EIT Health InnoStars najbolja tri tima natjecat će se za novčanu nagradu.

​​​​​​​U velikoj završnici natjecanja EIT Health InnoStars najbolja tri tima natjecat će se za novčanu nagradu.

Mreža EIT Health, koja djeluje pod okriljem Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), pokrenula je novi program pod nazivom InnoStars Connect. Ta inicijativa, ostvarena u suradnji s istaknutim europskim farmaceutskim tvrtkama Chiesi Group i SYNLAB Italija, ima za cilj okupiti startup-tvrtke, mala i srednja poduzeća, istraživače, sveučilišta i bolnice iz Hrvatske te drugih srednje razvijenih zemalja, zemalja u usponu i najudaljenijih regija Europe. Cilj je programa zajednički rad na razvoju i implementaciji inovacija u zdravstvu.

Program InnoStars Connect otvara vrata inovatorima u Hrvatskoj, omogućujući im pristup resursima, znanju i vezama unutar mreže EIT Health. Program se temelji na kolektivnoj stručnosti vrhunskih profesionalaca i institucija te ima za cilj podići inovacije u zdravstvu na novu razinu. Deset odabranih organizacija dobit će pristup najvećoj mreži inovacija u zdravstvu, financijskim sredstvima od 10 tisuća eura te stručnom savjetovanju vodećih stručnjaka farmaceutske industrije. Te pogodnosti omogućit će im testiranje inovativnih rješenja za ključne izazove u području zdravstva.

Otvorene inovacije u zdravstvu tema su prvog ovogodišnjeg Morning Health Talks-a



Kandidati koji se žele prijaviti na program moraju imati rješenje na razini tehnološke spremnosti (TRL) između TRL 5 (tehnologija potvrđena u relevantnom okruženju) i TRL 7 (demonstracija prototipa sustava u operativnom okruženju). Također, moraju biti spremni na suradnju unutar okvira otvorenih inovacija. Organizacije koje trenutno nisu partneri mreže EIT Health moraju postati partneri organizacije EIT Health InnoStars kako bi se pridružile programu InnoStars Connect.

Ovom se konferencijom žele ohrabriti zdravstveni djelatnici na ostanak u Hrvatskoj


U velikoj završnici natjecanja EIT Health InnoStars najbolja tri tima natjecat će se za novčanu nagradu. Rok za prijavu na natječaj je 30. lipnja 2024. godine. Program je otvoren za startup-tvrtke, male i srednje poduzetnike, bolnice, sveučilišta i istraživačke ustanove iz Europe koje ispunjavaju uvjete natječaja.

Zainteresirani za sudjelovanje u programu mogu doznati više informacija te podnijeti prijavu na službenoj stranici InnoStars Connect.

IZVOR: INNOSTARS CONNECT
FOTO: PEXELS