LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EIT Health Hub

Otvorene inovacije u zdravstvu tema su prvog ovogodišnjeg Morning Health Talks-a

U drugom dijelu programa stručnjaci iz područja inovacija, medicine i inženjerstva raspravljat će o svojim iskustvima i projektima, mogućnostima inovacija u zdravstvu te o suradnji startupa i zdravstvenih institucija.

U drugom dijelu programa stručnjaci iz područja inovacija, medicine i inženjerstva raspravljat će o svojim iskustvima i projektima, mogućnostima inovacija u zdravstvu te o suradnji startupa i zdravstvenih institucija.

Prvi ovogodišnji Morning Health Talks (MHT) održat će se 5. lipnja 2024. godine u 10 sati na privremenoj lokaciji Sveučilišta u Zagrebu, u zgradi SEECEL-a u Ulici Radoslava Cimermana 88, dvorana B1. Tema ovoga Morning Health Talka bit će Otvorene inovacije u zdravstvu – izazovi i prilike (engl. Open Innovation in Healthcare – Challeges and Opportunites). Prvi dio događaja održat će se uživo, ali i putem Zooma, a drugi dio moći će se slušati isključivo uživo. 

Riječ je o događaju organiziranom u ulozi EIT Health huba za Hrvatsku, a namijenjen je umreživanju ključnih dionika iz zdravstva i zdravstvenoga inovacijskog ekosustava na jednom mjestu kako bi prokomentirali aktualne teme u zdravstvu. Sveučilište u Zagrebu je 2018. godine postalo EIT Health Hub za Hrvatsku pridruživši se tako EIT Health mreži od trinaest regionalnih hubova koji rade na jačanju lokalnih inovacijskih ekosustava.

Prilika za hrvatske inovatore: sudjelujte u kreiranju inovativnih rješenja u području zdravstva


Događaj će otvoriti prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, kao i predstavnica EIT Health zajednice znanja i inovacija, Beata Kurucz. Nakon pozdravnih govora uslijedit će kratka izlaganja cijenjenih gostiju: prof. dr. sc. Larsa-Petera Kamolza, dr. med., s medicinskoga centra u Grazu, dr. sc. Bojana Šekoranje s Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Tomislava Strgara, voditelja Odjela za umjetnu inteligenciju tvrtke TIS Grupe.

U drugom dijelu programa stručnjaci iz područja inovacija, medicine i inženjerstva raspravljat će o svojim iskustvima i projektima, mogućnostima inovacija u zdravstvu te o suradnji startupa i zdravstvenih institucija. U panel raspravama će sudjelovati prof. dr. sc. Boris Brkljačić, dr. med. prorektor za studente, prijediplomske i diplomske studije, prof. dr. sc. Ante Jukić, dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i predsjednik Povjerenstva za inovacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Sunčana Divošević, dr. med., iz Radiochirurgije Zagreb, dr. sc. Bojan Šekoranja iz Regionalnoga centra izvrnosti za robotske tehnologije Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Tomislav Strgar, voditelj Odjela za umjetnu inteligenciju tvrtke TIS Grupa. Sudionici će moći podijeliti svoja iskustva i prijedloge tijekom diskusije koja će potom uslijediti. Prije diskusije bit će poslužen doručak (sendviči, kava i sokovi).

Natjecanje za studente koji će kreirati inovacije u zdravstvu vraća se u Zagreb 4. put


Sudjelovanje je potrebno potvrditi putem obrasca, a cijeli program događanja možete progledati na sljedećoj poveznici. Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na mail adresu vmarkovic@unizg.hr.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU