LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatski zavod za javno zdravstvo

POTRAŽITE POMOĆ Besplatna infolinija za ovisnosti, čak i za vaš problem s videoigricama

Imate problem s kockanjem, igranjem videoigara, drogom, alkoholom ili slično? Pomoć potražite na besplatnoj infoliniji HZJZ-a.

Imate problem s kockanjem, igranjem videoigara, drogom, alkoholom ili slično? Pomoć potražite na besplatnoj infoliniji HZJZ-a.

Moderni ljudi okruženi su nizom elemenata koji vrlo lako mogu izazvati ovisnost – mobitel, videoigrice, internet, društvene mreže i slično. Alkohol, droga i kockanje više nisu jedine prijetnje slobodi vašeg uma. No, neovisno o tome koji je vaš porok, pomoć možete potražiti na infoliniji za ovisnost koju je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
 

„Linija je namijenjena pružanju informacija građanima kome se obratiti za savjet ili pomoć ako oni ili netko njima blizak ima problem s drogom, alkoholom, kockanjem, igranjem  videoigara ili prekomjernim provođenjem vremena na internetu.“ – stoji na stranici HZJZ-a.

 

VEZANO: Čimpanze razvile „ovisnost" o mobitelima – iz zoološkog vrta mole posjetitelje da im ne pokazuju videe



Infolinija dostupna je radnim danom od 9 do 16 sati, a građani tamo mogu saznati kratke, relevantne i provjerene informacije. 
 

„Putem infolinije građanima se pružaju informacije o kontaktima ustanova i organizacija kojima se mogu obratiti za pomoć te o uslugama koje iste provode. Infolinija ne služi za pružanje stručnog savjetovanja ili bilo kojeg drugog oblika stručne pomoći.“ – poručuju iz HZJZ-a.
 

Infolinija


Pomoć možete potražiti na nekoliko načina:
  • pozivanjem besplatnog broja 0800 2000 70 
  • upućivanjem poziva, SMS-a, WhatsApp ili Viber poruka* na broj 091 4683 070
  • slanjem e-pošte na ovisnosti@hzjz.hr.

Potrebno je napomenuti da se pozivi na telefonski broj, slanje SMS poruka i korištenje interneta za slanje WhatsApp i Viber poruka naplaćuju sukladno cjeniku ugovorenog mobilnog operatera.
 
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA