LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svečano otvorenje nove zgrade

Petrinja ima novu i obnovljenu srednju školu, dio zgrade postaje učenički dom

Nova zgrada Srednje škole Petrinja poboljšava uvjete za obrazovanje i omogućuje jednosmjensku nastavu, dok će dio prostora biti prenamijenjen u učenički dom.

Nova zgrada Srednje škole Petrinja poboljšava uvjete za obrazovanje i omogućuje jednosmjensku nastavu, dok će dio prostora biti prenamijenjen u učenički dom.

U srcu Petrinje, početak nove školske godine obilježen je posebnim događajem – otvaranjem nove zgrade Srednje škole Petrinja. Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, zajedno s ključnim predstavnicima, nazočio je svečanom otvaranju škole. Ta zgrada ne samo da predstavlja novi početak za petrinjske srednjoškolce nego i simbol nade i obnove nakon teških vremena.

 

Dar obitelji Gavrilović i financijska potpora


Novu zgradu Srednje škole Petrinja donirala je obitelj Gavrilović, dok je rekonstrukcija i dogradnja financirana zajmom Svjetske banke. Ta značajna donacija i financijska pomoć omogućili su izgradnju moderne obrazovne ustanove koja zadovoljava standarde 21. stoljeća, omogućujući učenicima i profesorima bolje uvjete za rad i učenje.
 

Posljedice za školski sustav


Stručni skup o prometnoj sigurnosti okupio poznata imena: „Cilj nam je spasiti živote i stvoriti bolje društvo”


Ravnatelj škole Milan Orlić izrazio je zadovoljstvo zbog završetka projekta te istaknuo kako će nova zgrada doprinijeti kvaliteti obrazovanja. Župan Ivan Celjak naglasio je kako će nova zgrada omogućiti jednosmjensku nastavu i unaprijediti obrazovni sustav u Petrinji, dok će se dio zgrade prenamijeniti u učenički dom, pružajući dodatne beneficije učenicima.
 

Ulaganje u obrazovanje


Učenici koji se nisu upisali u srednje škole, sada imaju novu šansu – traje treći rok, a ovo trebate znati


Ministar Radovan Fuchs i premijer Andrej Plenković istaknuli su kako je ulaganje u obrazovanje prioritet Vlade. Fuchs je istaknuo da nova zgrada predstavlja školu 21. stoljeća, dok je Plenković naglasio značajno povećanje proračuna za obrazovanje u posljednjih nekoliko godina.
IZVOR: GRAD PETRINJA
FOTO: GRAD PETRINJA