LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
9. VegeSajam

Održava se sajam s domaćim proizvodima kojima vegani neće moći odoljeti!

Na ovogodišnjem VegaSajmu koji se održava 23. lipnja pronaći ćete baš sve – od veganske hrane do veganskih cipela.

Na ovogodišnjem VegaSajmu koji se održava 23. lipnja pronaći ćete baš sve – od veganske hrane do veganskih cipela.

U utorak, 23. lipnja, od 8 do 20 sati Trgom bana Jelačića širit će se miris ukusne veganske hrane koja će se nuditi u sklopu 9. VegeSajma koji organizira udruga Prijatelji životinja. Ondje ćete moći uživati u veganskim burgerima, falafelima, wrapovima, sočnim kolačima, sokovima i smoothiejima.

Kako otkrivaju organizatori, iz široke ponude mogu se izdvojiti zdravi proizvodi iz domaće radinosti, biljne kobasice i salame, proizvodi od konoplje, slasni namazi, neodoljive slastice, egzotično voće, ali i kozmetika koja nije testirana na životinjama i veganske cipele.

Ondje će biti predstavljena i nova veganska kobasica domaćega proizvođača, koja se svojim okusom i teksturom praktički ne razlikuje od mesne. U pozadini je njezina nastanka želja da se pridonese rastućem broju biljnih zamjena za meso koje polako osvajaju ne samo Hrvatsku nego i cijeli svijet. Stoga svoje prvo predstavljanje ima upravo na ovogodišnjem VegeSajmu, a sve sa zajedničkim ciljem brige za životinje i okoliš te poboljšanja zdravlja svih nas. 

– Tijekom proteklih mjeseci dobili smo velik broj upita hoće li se, zbog epidemioloških mjera povezanih s pandemijom, VegeSajam uopće održati. Iznimno nas raduje velik interes i izlagača i posjetitelja, što pokazuje da su građani doslovno gladni zdravih i etičnih sadržaja – kažu organizatori Prijatelji životinja.

Osim ponude ukusne i zdrave veganske hrane, kozmetike i obuće te promocija i degustacija, na edukativnom štandu Prijatelja životinja moći će se dobiti sve informacije o zaštiti i pravima životinja, veganskim jelima i receptima, udomljavanju napuštenih životinja, veganskom načinu života, očuvanju planeta i volontiranju. Na istome štandu predstavit će se i udruga Plavi križ koja nudi utočište kravama, svinjama, ovcama i drugim životinjama, a ujedno educira o važnosti poštovanja života svakoga bića.

Izlagači koji će sudjelovati na VegeSajmu ujedno će biti neki od izlagača na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu, a neki od njih su i nositelji europske V-oznake kao jamstva da su proizvodi koji nude u potpunosti biljnoga podrijetla. Više informacija nalazi se na poveznici.
FOTO: VEGESAJAM