LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u školstvu

Neki u školama dobili upozorenje jer se ne žele testirati, a nemaju niti COVID-potvrdu

Za nekoliko dana slijedi drugo i posljednje upozorenje pa se nadaju da ono neće značiti otkaz.

Za nekoliko dana slijedi drugo i posljednje upozorenje pa se nadaju da ono neće značiti otkaz.

Neki zaposlenici u školama koji nemaju COVID-potvrde a odbili su se testirati, već su dobili prvo upozorenje ravnatelja, donosi HRT

Ako se i dalje budu odbijali testirati, za nekoliko dana slijedi drugo i posljednje upozorenje, pa se nadaju da ono neće značiti otkaz.

– U školama je napeta situacija s obzirom na to da su već u petak neki ravnatelji poslali mail upozorenja. Danas će neki zaposlenici koji su odbili testiranje dobiti upozorenje iz radnog odnosa. To nije nimalo ugodna situacija ni za ravnatelja niti za zaposlenika. – kazala je Suzana Hitrec, predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja. 

Prema odluci Stožera, u slučaju kršenja sigurnosne mjere, zaposlenici nisu u mogućnosti ulaziti niti boraviti u službenim prostorijama škole. Sukladno evidenciji koja se vodi kod poslodavca, u protekla dva dana niste dostavili ni predočiti niti jedan od gore navedenih dokaza, slijedom čega Vas, kao poslodavac, pozivam da potvrde žurno dostavite u roku od narednih pet dana. Ako isto ne učinite bit ćemo primorani postupiti skladno članku 116. Zakona o radu, stoji u odluci koju su dobili ravnatelji škola.

FOTO: UNSPLASH