LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nove mogućnosti za mlade

Misli more, misli plavo: formiran prvi hrvatski klub u nautici za mlade

Za sve one koje zanima nautička industrija, u tijeku je formiranje prvog hrvatskog kluba mladih u nautici.

Za sve one koje zanima nautička industrija, u tijeku je formiranje prvog hrvatskog kluba mladih u nautici.

Platforma inspirativnog naziva Misli more Misli plavo nedavno je pokrenuta s ambicioznim ciljem: spojiti postojeće pionire u nautici s mladima (milenijalcima & GenZ) kroz održivi razvoj i kružnu ekonomiju.

– To je platforma promotivnog i edukativnog karaktera, s posebnim naglaskom na održivi razvoj i kružno gospodarstvo, koja nastoji približiti nautičku industriju i more mladima. Platforma djeluje putem web stranice, live događaja, edukacija i konzultacija – stoji na službenim stranicama.

Naš planet se mijenja iz dana u dan te svaki korak k održivom razvoju pomaže barem malo usporiti negativne utjecaje globalnog zatopljenja. Kružno gospodarstvo ključ je budućih ekonomskih trendova, gdje se uz njegovanje tradicije i postojećih poslovanja može smanjiti negativna eksploatacija resursa i povećati korisno dijeljenje znanja i informacija, poručuje Ana Čalić, pokretačica platforme. 

Dodaje i da je važno raditi na očuvanju Jadranskog mora, što se može postići suradnjom institucija, privatnih organizacija i nevladinih organizacija. 

– Nalazimo se u Republici Hrvatskoj, zemlji s jednom od najljepših obala i mora. More nam nudi bezbroj načina za očuvati ga, ali i s njime odgovorno raditi. To je prvenstveno kroz nautičku industriju te suradnju uz školstvo, turizam te razne vladine i nevladine organizacije – objašnjava Ana Čalić. 

Za sve one koje zanima nautička industrija, u tijeku je formiranje prvog hrvatskog kluba mladih u nautici. Klub je namijenjen mladima do 35 godina koji su zaposleni u nautičkoj industriji/plavoj ekonomiji, žele biti zaposleni u nautičkoj industriji/plavoj ekonomiji ili imaju visok interes za nautičku industriju/plavu ekonomiju. 

Trenutno skupljaju zainteresirane mlade kako bi mogli oformiti jedan događaj umrežavanja uživo. U budućim fazama bi se formirale različite grupe unutar kluba, ovisno o interesima članova.

Aktivnosti će uključivati sljedeće: događaje umrežavanja uživo među članovima, događaje umrežavanja uživo s članovima nautičke industrije, edukacije hibridnog tipa te još pojedine projekte u razmatranju.

Prijaviti se možete na poveznici.