LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ministar Fuchs komentirao stanje na FFZG-u; čeka ga organizacija nastave i rješavanje zakona

Novog ministra znanosti i obrazovanja čekaju pune ruke posla već pri samom početku mandata.

Novog ministra znanosti i obrazovanja čekaju pune ruke posla već pri samom početku mandata.

Kako prenosi N1, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je da se nada da će se naći snage i volje na sveučilištu, rektoratu i senatu da se izađe iz situacije u kojoj su se našli Filozofski fakultet i Sveučilište u Zagrebu.

Kako kaže ministar Fuchs, situacija je počela opterećivati i studente zbog upisa u novu akademsku godinu. Rekao je kako ga čeka ogroman broj zadataka jer u kratkom vremenu mora složiti tim, riješiti niz zakona i zakonskih odredbi te urediti odnose u znanosti. 
– Imamo probleme s nizom objekata u Zagrebu zbog potresa Imamo 500 milijuna šteta na Medicinskom fakultetu na Šalati. Još smo zaboravili i poplavu u Zagrebu – rekao je za N1.
Organizacija nastave od jeseni

Kako se već ranije pisalo, ministar se načelno zalaže za povratak studenata i učenika u škole, no, kako otkriva sada za N1, to je velika odgovornost pa bi se izuzecima s opravdanim medicinskim razlogom dopuštalo da nastavu pohađaju od kuće.

Također, već je tražio od Carneta da se identificiraju sva područja izvan dometa signala, a istaknuo je kako je razumljvo da nisu svi nastavnici bili spremni za uvjete nastave na daljinu jer je situacija nastupila naglo te da je djeci nedostajao socijalni kontakt.
FOTO: PIXABAY