LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

Ministar Fuchs ima okviran plan za organizaciju nastave od jeseni

Ministar znanosti i obrazovanja Fuchs trenutno razrađuje plan za organizaciju nastave u sljedećoj školskoj i akademskoj godini, a plan je da se, koliko to bude moguće, učenici i studenti vrate u škole i na fakultete.

Ministar znanosti i obrazovanja Fuchs trenutno razrađuje plan za organizaciju nastave u sljedećoj školskoj i akademskoj godini, a plan je da se, koliko to bude moguće, učenici i studenti vrate u škole i na fakultete.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs od početka mandata ima pune ruke posla jer zbog koronavirusa mora razraditi detaljan plan o organizaciji nastave sljedeće akademske i školske godine. 
– Prioritet je povratak svih učenika i studenata u učionice od nove školske i akademske godine. Naravno, sve ovisi o epidemiološkoj situaciji, koju trenutačno nitko ne može predvidjeti, ali svakako želimo da svi budu u školama što je više moguće, uz osigurane sve sigurnosne mjere. – ponovili su iz Ministarstva stajalište o točki koju je Fuchs označio ključnom te najavio da je do početka nove školske i akademske godine treba što detaljnije razraditi, prenosi Jutarnji list.
Podsjećamo, donedavna ministrica Divjak pripremila je akcijski plan te je nedavno istaknula da je prema njoj optimalan takozvani mješoviti model prema kojemu bi se nastava djelomično odvijala online, a djelomično uživo. Ministar Fuchs, čini se, skloniji je tome da se studenti i učenici vrate u školske klupe, pa je i za to da se škole djelomično zatvaraju, prema procjeni epidemiologa, izolira određeni razred, određene škole, ali ne i da se u cijeloj državi zatvore sve škole.
Vezano: Održavanje nastave pretežito na daljinu jedan je od triju scenarija za sljedeću godinu
Kada dođe do toga da neki učenici ili studenti ne mogu sudjelovati u nastavi fizički, bilo bi potrebno organizirati nastavu uživo, ali online, prema postojećem rasporedu. Također, kako dalje prenosi Jutarnji list, zbog kvadrature određenih škola i s obzirom na to da je riječ o zatvorenim prostorima, već se raspravlja o tome tko će morati nositi maskice te se za neke škole već naručuju viziri za nastavnike.

Ipak, detalji će se znati tek kada ministar iskomunicira plan s predstavnicima agencija u visokom obrazovanju, sudionicima u nastavi, epidemiolozima itd.
FOTO: UNSPLASH