LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SHKM 2014.

Dojmovi mladih nakon Susreta hrvatske katoličke mladeži

Kiša, kiša, kiša i kiša.. riječ koja se najviše spominjala za vrijeme i nakon susreta. No je li kiša uspjela izbrisati vjeru, zajedništvo i molitvu mladih? Pročitajte njihove dojmove!

Kiša, kiša, kiša i kiša.. riječ koja se najviše spominjala za vrijeme i nakon susreta. No je li kiša uspjela izbrisati vjeru, zajedništvo i molitvu mladih? Pročitajte njihove dojmove!

Završio je 9. po redu Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji se održao u Dubrovniku. Oko 35 tisuća mladih odazvalo se „pozivu na slobodu“. Informacije i detalje susreta već znamo, no što oni zbog kojih je sve to i započeto, oni bez kojih SHKM ne bi bio moguć misle? Pogledajmo dojmove i komentare mladih nakon Susreta.

Anita Prusina 

Meni je bilo super, posebno, to nije bio samo običan izlet u Dubrovnik. Nakon sve te kiše bila sam tužna, ljuta, mokra, no kada je na red došla misa ništa mi više nije bilo bitno. Shvatila sam zbog čega smo zapravo tu, na kišu sam potpuno zaboravila.

Deborah Agić 

Meni je ovo 5. susret i svaki je drugačiji i poseban na svoj način. Padala je kiša, što sad, mogla sam biti ljuta, tužna i razočarana ili sam se mogla pomiriti s tim i izvući najbolje iz ovoga susreta. Unatoč kiši bilo mi je lijepo biti s ljudima koji su došli slaviti Gospodina.

Darijo Jerković 

Ne mogu reći ni da sam u potpunosti zadovoljan susretom, ali isto tako ne mogu reći da mi nije bilo lijepo. Da istina je, svima bi nam bilo bolje da nije bilo kiše, ali to je bila volja Božja. Možda zbog svega toga :kiše, mokre odjeće, pothlađenosti nisam mogao prepustiti se onako do kraja, ali definitivno ne mogu kazati da nisam osjetio onu toplinu, osjećaj zajedništva i Krista. Baš zbog svih tih okolnosti sam presretan što nismo posustali i bili smo svi zajedno do kraja, kročili tamo gdje smo pozvani, na slobodu pozvani.

Mila Čolak 

Iako sam očekivala potpuno drugačiji ishod, prvenstveno što se vremena tiče, to me nije spriječilo da dobijem ono po što sam došla. To zajedništvo, ljudi, procesija, ples, kiša, jednostavno fenomenalno. Na kraju sam na kišu gledala kao na blagoslov jer  kiša je stvorila niz situacija kojih se sada prisjećam sa smješkom na licu.

vlč. Tomislav Hačko 

Meni je bilo jako lijepo. Iako je bilo jako kišovito  vidjela se ona mladost duha, da to mladima zapravo nije ni smetalo što se osobito vidjelo na Svetoj misi da mladi nisu odustali zbog kiše. Sv. misa je bila središte događaja i svi smo se okupili oko Krista i to je zapravo ono najbitnije zbog čega smo došli na ovaj susret. Da nam u susretu s Kristom poraste vjera, što se kod mladih i vidjelo da idu s takvim stavom, to je ono što mene kao osobu, vjernika onda napokon i kao svećenika najviše raduje.

Antonija Iljadica 

Očekivala sam puno više u smislu organizacije, obilaženja grada. Možda je Dubrovnik trebao biti malo spremniji pa čak i na kišu. Dosta mladih se raštrkalo po obližnjim kafićima i konobama. Što se tiče obitelji koje su nas primile, tim dijelom sam oduševljena. Nisu nas primili samo kao goste nego kao prave članove svojih obitelji. Bilo mi je jako lijepo.

Dominik Čepulić 

Kada me netko pita je li SHKM 2014. u potpunosti ispunio moja očekivanja, moj odgovor je ne. Dapače ,uopće nije ispunio moja očekivanja jer su moja očekivanja bila potpuno drugačija. SHKM je bio svoj, drugačiji, neočekivan. Upravo zato me oduševio. I ta kiša o kojoj svi pričaju je samo djelić onoga neočekivanoga što je ovaj susret učinilo posebnim. Zauvijek ću pamtiti ovaj susret.

FOTO: SARAH AGIĆ