LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

Capak kaže da se ne kasni s mjerama za nastavu jer su one slične onima otprije

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak otkrio je nešto malo detalja o provedbi iduće školske godine.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak otkrio je nešto malo detalja o provedbi iduće školske godine.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak gostovao je u RTL-u Danas gdje je komentirao početak školske godine i donošenje mjera za organizaciju nastave od jeseni.
Vezano: MZO imenovao 23 člana Radne skupine koja će odlučivati o nastavi od jeseni
Podsjetio je pri tome da Radna skupina koju je oformilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja već radi na donošenju detaljnih propisa za početak školske godine, a dodao je i da se s mjerama ne kasni jer neće biti nekih većih izmjena u odnosu na one koje su bile na snazi nakon karantene koju smo imali u proljeće.
– Opće je mišljenje sudionika da bi djeca trebala ići u školu, to ovisi o brojnim infrastrukturnim, kadrovskim i drugim uvjetima. U Zagrebu je bio i potres, pa neke škole imaju i probleme s učionicama. Čitav je tu niz stvari, ali opća intencija i povjerenstva i ljudi s kojima smo razgovarali jest da bi djeca trebala krenuti u školu pa će se onda, ako bude potrebno, mjere korigirati tijekom vremena. Naravno da treba imati rezervnu varijantu, ako netko oboli i ide u samoizolaciju da može onda pratiti e-nastavu ili da bude videonastava. Moramo biti spremni za sve scenarije koji se eventualno mogu dogoditi. – rekao je Capak za RTL.
Što se tiče zaštitnih maski, zasad još nije odlučeno hoće li biti obavezne, zna se samo da ju neće morati nositi djeca od prvog do četvrtog razreda jer to, prema mišljenju ravnatelja Capaka, nije primjereno njihovoj dobi, ali i zbog toga što će njihov kontakt, kako kaže, biti blizak neovisno o maskama.
FOTO: PIXABAY