LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival održivog življenja

13. ZegeVege: obilje hrane, literature i kozmetike – za svakoga ponešto

Ovogodišnji ZegeVege donosi bogatu gastronomsku ponudu, ali i druge zanimljive stvari, i to od 11. do 12. rujna 2020. godine u samom srcu Zagreba.

Ovogodišnji ZegeVege donosi bogatu gastronomsku ponudu, ali i druge zanimljive stvari, i to od 11. do 12. rujna 2020. godine u samom srcu Zagreba.

ZegeVege, festival održivog življenja u organizaciji udruge Prijatelji životinja, održava se 13. put, a ove je godine planiran za petak, 11. rujna, i subotu, 12. rujna, od 8 do 20 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ovogodišnji ZegeVege festival, kako otkrivaju organizatori, zasjat će u punom sjaju istodobno poštujući sve propisane protuepidemijske mjere, a sve s ciljem educiranja javnosti o važnosti biljne prehrane i održivog življenja. Kakva je veganska hrana moći ćete se i sami uvjeriti u nekome od restorana ili kod izlagača biljne hrane, no neće ostati zakinuti ni ljubitelji kozmetike koja nije testirana na životinja, kao ni oni željni čitanja, ali i svi ostali.

Kao i svake godine, ZeGeVege festival ponudit će i zanimljiva predavanja s korisnim informacijama i inspirativne edukativne radionice o raznim aspektima veganstva, prava životinja, ekologije i održivog življenja te će sve prisutne na zabavan i pristupačan način educirati o trenutnim problemima. Prijatelji životinja pozivaju sve da ih posjete tijekom ove dvodnevne veganske oaze koja se, kao međunarodna manifestacija Veganmania, osim u Zagrebu, održava u Beču, Münchenu i u još 15 drugih europskih gradova. Ovo je odlična prilika za sve da se pridruže borbi za spašavanje životinja i protiv zagađenja planeta Zemlje istodobno čineći dobro svojemu tijelu i zdravlju triput dnevno za vlastitim stolom, naglašavaju organizatoru.

Kao odlična najava ZeGeVege festivala bliži se Dan biljnih mlijeka, koji se obilježava 22. kolovoza 2020. diljem svijeta s ciljem promocije raznovrsnih biljnih napitaka i drugih biljnih mliječnih proizvoda i njihova pozitivnog utjecaja na ljude, životinje, zdravlje i okoliš. Dan biljnih mlijeka obilježavaju i proizvođači, restorani, kafići, pizzerije i trgovine, prvenstveno poboljšanjem i moderniziranjem svoje ponude.
FOTO: ZEGEVEGE