LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

SplitMisli

SplitMisli - Studentski.hr

Udruga mladih i studenata SplitMisli proizašla je iz studentske inicijative za usklađivanjem obrazovanja sa potrebama tržišta rada kako bi mladi i studenti ostali živjeti u Hrvatskoj. Registrirana je u studenom 2013.god. Udruga je osnovana s ciljem uključivanja mladih u društveni i politički život zajednice, kvalitetnije obrazovanje, stvaranje prostora za izražavanje diverziteta mišljenja i stavova, promicanje kritičke misli, podizanja intelektualne svijesti i interkulturalne afirmacije.

 

Tijekom dosadašnjeg rada Udruga je provela mnogobrojna javna događanja. Organiziramo okrugle stolove na društveno relevantne teme poput pobačaja, Tito i Pavelić, domovinski rat i slično. Kroz rasprave potičemo mlade da raspravljaju o „škakljivim“ temama, kako bi savladali stege društvene podjele među mladima, te ih usmjerili na razvoj kritičkog mišljenja. Osim toga, preko rasprava usmjeravamo mlade da se bore za bolju budućnost.

 

Udruga provodi i Školu matematike gdje održavamo predavanja i repeticije iz pet glavnih matematičkih područja za studente kako bi lakše polagali ispite iz matematike na fakultetima. Osim toga, provodimo i pripreme za državnu maturu iz matematike, hrvatskog, engleskog i njemačkog. Mladima pomažu mladi tj. studenti da dobiju više kvalitetnih informacija, te poboljšaju rezultate u svome školovanju.

 

Također, provodimo i tečajeve stranih jezika poput engleskog, njemačkog i talijanskog s ciljem da se mladi lakše zapošljavaju u turizmu, razvijaju sposobnosti za pregovaranje sa mladima iz drugih krajeva da se potaknu na razvoj gospodarstva preko pokretanja vlastitih tvrtki.

 

Radimo i informativni obilazak fakulteta i škola gdje predstavljamo ulogu Europske unije, ali i utjecaj Hrvatske u sklopu te zajednice, raspravljamo o nedostacima te eventualnim rješenjima kako bi svi utjecali na bolji životni standard. Informiramo mlade i studente o mogućnostima koje imaju, institucijama RH, te kako svi mi kao pojedinci možemo utjecati na društvene promjene u sklopu EU, ali i Hrvatske. Želimo tako potaknuti mlade da se aktiviraju, te doprinose sigurnoj budućnosti što je danas veoma bitno za sve nas. Svi previše pričamo o lošim liderima koji nas vode, ali ako se ne pokrenemo ništa se promijeniti samo ne će stoga dragi prijatelji uključite se u društveni život.

 

„Život je borba koju moramo sami predvoditi, inače postajemo moderni robovi.“ (Boško Pavić)

 

Dragi mladi, srdačno Vas pozivam da se priključite našoj udruzi da se borimo za opstanak u domovini. Sve što trebate je javiti se na e-mail ili preko web strance splitmisli.com u izbornik zahtjev za članstvom. Promjena smo Mi mladi!

 

Do mišljenja!