LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Slavonska udruga studenata

Slavonska udruga studenata - Studentski.hr
suslavonija@gmail.com
(+385) 91 739 9535

Slavonska udruga studenata (SUS) zavičajna je studentska udruga pri Zagrebačkom sveučilištu. Udruga je utemeljena s namjerom njegovanja tradicije i slavonskih običaja organiziranjem i sudjelovanjem u susretima i priredbama koje se održavaju na području grada Zagreba. Cijeli priča o SUS-u počinje 2012. godine kada Tomislav Lalić zajedno sa nekoliko slavonskih studenata osniva udrugu. Osnivanjem udruge počinje jedna lijepa slavonska priča u Zagrebu, koja do danas broji preko 600 članova koji se druže i okupljaju oko različitih projekata.

Nakon isteka mandata prvog predsjednika, udrugu preuzima Ruža Grbeš, koja je i trenutna predsjednica SUS-a, zamjenik predsjednice je Sven Simov, a tajnica Marta Stjepanović. Sastanci udruge održavaju se svakog četvrtka u 20:00h u Studentskom domu Stjepan Radić.

Novo vodstvo udruge za svoj osnovni cilj postavilo je njegovanje i čuvanje slavonskog identiteta kod studenata u Zagrebu, brigu i pomoć studentima porijeklom iz Slavonije, te organiziranje projekta kojima će povezati sve slavonske studente. Od projekata koje radimo, najviše nam je prirasla srcu organizacija Slavonske noći, koja redovito okupi preko tisuću studenata ljubitelja slavonske pjesme. Uz prepoznatljive slavonske noći, SUS je organizator raznih kazališnih predstava, stand-up večeri, kvizova, radionica, turnira, putovanja, edukacijskih programa, humanitarnih akcija i raznih drugih događanja.

Što više reći nego poželjeti dobrodošlicu u Slavonsku udrugu studenata, mjesto gdje pjesma odzvanja kao za vrijeme žetvenih svečanosti, gdje se iz škrinja izvlači narodna nošnja i oživljavaju običaji kako bi se Slavonija, kakva je nekada bila, sačuvala za budućnost!