LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska zabava

Slatka djevojka dolazi na Slavonsku noć u klub Roko

Nova Slavonska noć u klubu Roko okupit će veliki broj slavonskih studenata i njihovih prijatelja. Mladi Slavonci će predstaviti svoju tradicionalnu nošnju, delicije, pića i glazbu.

Nova Slavonska noć u klubu Roko okupit će veliki broj slavonskih studenata i njihovih prijatelja. Mladi Slavonci će predstaviti svoju tradicionalnu nošnju, delicije, pića i glazbu.

Tamburaški sastav Kas zabavljat će okupljene na Slavonskoj noći u petak, 10. ožujka u zagrebačkom Clubu Roko. Organizator ove već tradicionalne noći je Slavonska udruga studenata (SUS).

– Kas-ovci su nas oduševili na prošlogodišnjoj Slavonskoj noći, mislimo da je to bila najbolja Slavonska ikad. O popularnosti ovih osječkih tamburaša govori i više od tisuću posjetitelja koji su u glas pjevali hitove kao što su „Budi moja slatka djevojka“, „Slušaj mene nema greške“, „Onda si došla ti“ i druge. – složili su se članovi udruge.

Slavonsku udrugu studenata čine uglavnom studenti zagrebačkog sveučilišta. U Zagrebu se okupljaju jednom tjedno pa se prisjećaju svoje Požege, Osijeka, Đakova, Županje, Valpova, Belišća, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Vukovara, Nove Gradiške, Daruvara, Virovitice, Našica, Pleternice, Valpova, Iloka i drugih slavonskih mjesta.

– Tamburaška glazba je neizostavni dio hrvatskog kulturnog i glazbenog identiteta, a posebice slavonskog, te se stoga Slavonska udruga studenata može pohvaliti da je kroz svoje petogodišnje postojanje jedina udruga koja je na studentske večeri dovodila isključivo svoje zavičajne izvođače kako bi održala ono što su naši stari i oni ispred njih imali kao svoj identitet, uz što su se rađali, živjeli i umirali. Isto tako, ova Slavonska je posebna, jer je ona ujedno za dio članova i oproštaj od same Udruge. – istaknula je predsjednica udruge Ruža Grbeš, pozivajući sve studente iz Slavonije da se, bez straha i ustručavanja, pridruže radu SUS-a.

Slavonske noći okupljaju veliki broj slavonskih studenata te pridonose studentskom društvenom životu. Na njima mladi Slavonci predstavljaju tradicionalne slavonske nošnje, slavonske delicije i pića. Do sada su ih na ovakvim večerima podržavali Slavonske Lole, Opća Opasnost, Slavonia Band, TS Begeš, TS Evergreen, Najbolji Hrvatski tamburaši, Miroslav Škoro i TS Kas.

Podsjetimo, Slavonska udruga studenata je zavičajna studentska udruga pri zagrebačkom sveučilištu, koja je za svoj osnovni cilj postavila njegovanje i čuvanje slavonskog identiteta kod studenata u Zagrebu, brigu i pomoć studentima porijeklom iz Slavonije te organiziranje projekata kojima će povezati sve slavonske studente. Organizirala je i nekoliko humanitarnih projekata, a broji oko tisuću članova.

Više informacija potražite na Facebook događaju.

FOTO: SUS