LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Klub studenata povijesti umjetnosti filozofskog fakulteta (KSPUFF)

Klub studenata povijesti umjetnosti filozofskog fakulteta (KSPUFF) - Studentski.hr

O KLUBU

Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta osnovan je 1996. godine. Od osnutka surađuje s drugim klubovima i udrugama na Fakultetu, kao i s upravom te posebno Odsjekom za povijest umjetnosti koji podupire njegov rad od samoga početka. Klub izdaje časopis Kontrapost koji, nastavljajući tradiciju studentskih časopisa Patina i Radovi studenata Odsjeka za povijest umjetnosti, objavljuje radove studenata povijesti umjetnosti i drugih srodnih studija. Usto, bavi se i organiziranjem raznih događanja i aktivnosti s ciljem poticanja rada studenata izvan okvira nastave te da posluži kao platforma za upoznavanje s onime što mogu očekivati u nadolazećem radu u struci. Klub tako organizira izložbe u auli Fakulteta, tj. u prostoru ispred knjižnice, zatim tzv. »subotnje kave«, okupljanja studenata subotom ujutro radi posjeta aktualnoj izložbi ili stalnom postavu nekog od zagrebačkih muzeja uz stručno vodstvo te zatim – uz kavu – razgovor o viđenome. Tu su i gostujuća predavanja, izlaganja, tribine i slično, a putem e-maila studenti primaju obavijesti o ponudama za volontiranje, stažiranje i sudjelovanje u različitim projektima, što im može poslužiti kao dobrodošlo iskustvo u budućem zanimanju. Niz godina Klub je izdavao iskaznice članovima s kojima su studenti mogli ostvarivati popuste u mnogim domaćim i stranim muzejima, a one će se od 2012. godine ponovno izrađivati, nakon nekoliko godina pauze. Naposljetku, u studenome 2011. godine Klub je uz potporu Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske i Odsjeka za povijest umjetnosti organizirao i Međunarodni kongres studenata povijesti umjetnosti na kojem je sudjelovao velik broj izlagača s hrvatskih sveučilišta te onih iz susjednih zemalja, a koji je polučio velik uspjeh te je pohvaljen kako od strane izlagača, tako i od nastavnika Odsjeka, od kojih su mnogi sudjelovali kao članovi stručne komisije te moderatori samih izlaganja.

DJELOVANJE
Ciljevi KSPUFF-a su djelatna skrb za ostvarivanje obrazovnih, društvenih, kulturnih i drugih interesa studenata, briga o studentskom standardu i socijalnom statusu, sudjelovanje u radu Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, utjecanje na kvalitetu studija i poštivanja osnovnih prava studenata te suradnja s ostalim stručnim ustanovama i studentskim organizacijama na zagrebačkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, drugim organizacijama u RH i svijetu, sa srodnim teoretskim i praktičnim interesima.

U svrhu ostvarivanja svojih ciljeva KSPUFF okuplja studente i apsolvente povijesti umjetnosti, studente sa srodnih grupa i fakulteta, te osobe koje su upisale poslijediplomski studij iz područja umjetnosti, a koje svojim radom i prilozima doprinose kvalitetnom studiranju. Organizira tribine, seminare, izložbe, izlete i posjete muzejima. Objavljuje zbornik radova studenata povijesti umjetnosti – Kontrapost. Pruža administrativnu podršku studentima u ostvarenju njihovih projekata te obavlja druge poslove radi ostvarenja ciljeva KSPUFF-a sukladno Statutu i udružuje se u druge udruge sukladno zakonu. Klub studenata povijesti umjetnosti otvoren je za suradnju sa znanstvenim, muzejsko-galerijskim i drugim ustanovama s područja povijesti umjetnosti i srodnih struka, kao i za prijedloge svojih članova vezane za aktivnosti Kluba.