Tri fine i zdrave ljetne salate gotove za 5 minuta!
Salate za doručak, ručak i večeru koje pripremite za 5 do 10 minuta! Zasitne, svježe i prepune okusa. Uživajte.
Salate za doručak, ručak i večeru koje pripremite za 5 do 10 minuta! Zasitne, svježe i prepune okusa. Uživajte.
Najgora stvar je u vrućim ljetnim danima paliti štednjak ili pećnicu za pripremu obroka. Većina u takvim uvjetima poseže za gotovim jelima, sendvičima ili bilo čim što ne zahtijeva previše truda, pripreme te ne producira dodatnu vrućinu. Zato smo odlučili podijeliti s vama tri jako fina i za studentski bankovni račun prihvatljiva recepta za zdrave ljetne salate koje će vas zasititi, oduševiti okusima i brzinom pripreme.
Voćna salata za doručak
Pripremite jednostavnu i ukusnu voćnu salatu koja će vas razbuditi i napuniti energijom. Trebate sljedeće sastojke: 150 grama skyr-jogurta (malo masti i puno proteina), jednu jabuku, jednu bananu (ili breskvu, nektarinu, krušku), malo cimeta i jednu žličicu chia sjemenki. Pomiješajte sve sastojke, pustite da salata odstoji 10-ak minuta kako bi sjemenke nabubrile i uživajte u finom i nutritivno bogatom doručku. I da, ovu salatu pripremite za svega 2 eura.
Zasitna salata za ručak
Lagana i zasitna salata za ručak kao bazu ima slanutak, namirnicu bogatu proteinima. Ostali potrebni sastojci su sljedeći: salata, feta sir, jabuka, sol, papar, maslinovo ulje, panceta ili šunka. Slanutak možete kupiti gotov, u limenci. Isperite ga, procijedite i stavite u posudu. Dodajte na sitno narezanu salatu (zelenu, matovilac, rukolu – što volite), feta sir, jabuku i po želji pancetu ili šunku. Začinite maslinovim uljem, solju i paprom. Sve dobro promiješajte i uživate u finom ručku. Tvrdo kuhano jaje također je odličan dodatak ovoj salati (ako vam se da paliti štednjak).
Lagana salata za večeru
Sastojci potrebni za ovu salatu jesu: dvopek, mozzarella, mrkva, paprika, rajčica, malo limunovog soka, začinsko bilje i sol. Mozzarellu posušite i narežite na sitne kockice. Mrkvu naribajte, a papriku i rajčicu također narežite na sitno. Dvopek razlomite na manje komadiće. Pomiješajte sve sastojke, zasolite po želji, dodajte začinsko bilje (bosiljak i origano) i sve zajedno polijte limunovim sokom. Ostavite salatu da odstoji 5 - 10 minuta, da se sastojci prožmu i uživajte u večeri!
Isprobajte recepte i javite nam dojmove. Sastojke možete mijenjati i prilagođavati po želji, ali vjerujte nam na riječ da ćete uživati u ovim okusima. I nadamo se da će vas potaknuti da češće sami sebi pripremite nešto fino i zdravo umjesto sendviča koji, kad popratite stanje na vašem studentskom bankovnom računu, ispadne skuplja investicija.