LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STVAR JE SKLADIŠTENJA

Zanima te kako mlijeku produžiti rok trajanja? Ovo je pogreška koju moraš prestati raditi

Tesa Clark, stručnjakinja za sigurnost hrane, ističe da je pravilno skladištenje ključno za produljenje trajanja mlijeka.

Tesa Clark, stručnjakinja za sigurnost hrane, ističe da je pravilno skladištenje ključno za produljenje trajanja mlijeka.

Mlijeko je osnovna namirnica koja se često koristi u našoj prehrani. Međutim, mnogi ljudi često nepravilno čuvaju mlijeko i mliječne proizvode, što dovodi do bržeg kvarenja i gubitka kvalitete.

Stručnjaci za sigurnost hrane upozoravaju da je jedna od najčešćih pogrešaka čuvanje mlijeka u vratima frižidera, a Tesa Clark, stručnjakinja za sigurnost hrane, ističe da je pravilno skladištenje ključno za produljenje trajanja mlijeka.

Osim smanjenja otpada, pravilno čuvanje omogućuje nam da rjeđe moramo kupovati svježe mlijeko. Clark savjetuje da mlijeko i druge mliječne proizvode ne držimo u vratima frižidera jer su ta područja najudaljenija od rashladnog sustava.

Mliječne proizvode uvijek treba čuvati u zadnjem dijelu frižidera gdje je temperatura najniža. Ovo osigurava da vaša hrana ima maksimalan rok trajanja, dodala je Clark, prenosi N1.

Kako biste prepoznali pokvareno mlijeko, obratite pozornost na prisutnost grudica i kiselkasti miris. Sirovo, nepasterizirano mlijeko nikada nije sigurno za konzumaciju nakon isteka roka trajanja.
FOTO: UNSPLASH