LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Priprema za ispite

Za bolju koncentraciju jedite čokoladu i pijte zeleni čaj

Postoji niz namirnica koje vam mogu pomoći kod bolje koncentracije i pamćenja. Mi vam donosimo one najzanimljivije koje možete konzumirati svaki dan.

Postoji niz namirnica koje vam mogu pomoći kod bolje koncentracije i pamćenja. Mi vam donosimo one najzanimljivije koje možete konzumirati svaki dan.

Hrana na naš organizam utječe jednako kao i fosilna goriva na automobile – pokreće ga. No, naravno, riječ je samo o pojedinoj vrsti hrane koja ne samo da će nam dati dodatnu energiju, nego će nam poboljšati sposobnost pamćenja i raspoloženje. Donosimo popis namirnica koje imaju upravo takav učinak:

1. Borovnice - istraživanja su pokazala da upravo one mogu potaknuti bolju koncentraciju i pamćenje i do čak 5 sati duže dati svježinu vašem umu. Razlog tome leži u velikom broju antioksidansa koje sadrže, a koji ujedno štite i od bolesti poput demencije ili karcinoma.

2. Zeleni čaj - zahvaljujući kofeinu – teinu, koji sadrži, ovaj napitak držat će vas budnima i nekoliko sati te utjecati na vašu točnost i preciznost.

3. Avokado - osim što je dobra hrana za mozak, ovo voće poboljšava i protok krvi, a njegova češća kozumacija umanjit će apetit za nekoliko sati.

4. Lisnato povrće - puno je B vitamina za koji je dokazano da utječe na bolji rad mozga, a ujedno i diže vašu mentalnu koncentraciju na visoku razinu.

5. Plava riba - sadrži Omega 3 kiseline koje utječu na bolje raspoloženje i umanjuju umor. 

6. Voda - voda je najbolji motor za rad vašeg mozga, jer u velikim količinama utječe na njegov kompletan rad te vam omogućuje veću razinu kreativnosti.

7. Tamna čokolada - sadrži malo kofeina koji utječe na budnost, a ujedno utječe na bolje raspoloženje.

8. Sjemenke lana - bogat su izbor vitamina B, magnezija i omega 3 masnih kiselina koje poboljšavaju mentalnu sposobnost, a najbolje ih je jesti u kombinaciji s jogurtom ili čak salatom.

9. Orašasti plodovi- izvor su E vitamina i esencijalnih ulja koja utječu na bolju koncentraciju.

FOTO: FLICKR