LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POVEĆANJE PRODUKTIVNOSTI

Svakodnevno dobijte više energije, i to bez kave

Ako mislite da se možete razbuditi samo uz kavu, pokušat ćemo vas razuvjeriti s nekoliko prijedloga što vam sve može dati više energije kako biste povećali svoju produktivnost. 

Ako mislite da se možete razbuditi samo uz kavu, pokušat ćemo vas razuvjeriti s nekoliko prijedloga što vam sve može dati više energije kako biste povećali svoju produktivnost. 

Kao studenti vjerujemo da brojni od vas odmah ujutro, a posebno prije početka predavanja, trebate kavu kako biste se razbudili i kako biste mogli biti koncentrirani. Srećom, danas kavu možete kupiti gotovo svugdje, od kafića do trgovina i pekarnica, no jeste li se ikada zapitali kako svakodnevni unos previše kave utječe na vaš organizam? Ako mislite da se možete razbuditi samo uz kavu, pokušat ćemo vas razuvjeriti s nekoliko prijedloga što vam sve može dati više energije kako biste povećali svoju produktivnost. 

Voda, voda, voda

FOTO: Pixabay

Pokušajte svako jutro šalicu kave koju pijete zamijeniti čašom vode. Ne samo da će vas voda držati hidratiziranima, nego ćete odmah dobiti i više energije. Osim toga, bez obzira na to što mislite kako pijete dovoljno vode, ne bi bilo loše da tijekom cijelog dana pazite pijete li dovoljne količine, jer osim što je voda bolja za zdravlje od različitih sokova i drugih napitaka, svakako ćete uspjeti i uštedjeti nešto novca.

Ustanite nakratko

Ako ujutro radite i sjedite za uredskim stolom ili učite, to vas može umoriti, ali i uspavati. Često se dogodi da već nakon sat vremena više niste koncentrirani i pomislite da nećete taj dan uspjeti ništa napraviti. No ono što vam može pomoći jest da ustanete nakratko, možda malo i prošetate po prostoriji i vratite se raditi. Vidjet ćete kako samo mala promjena koju ste napravili utječe na vaš rad i povećava produktivnost. Osim toga, ako imate priliku, možete i napraviti nekoliko čučnjeva kako biste opustili tijelo nakon dužeg sjedenja.

Uzimajte zdrave međuobroke

FOTO: Pixabay

Već je poslijepodne, osjećate da ste umorni i razmišljate o tome da si napravite jednu kavu. No, umjesto kave pokušajte sa zdravim međuobrocima koji se sastoje od ugljikohidrata i proteina. Osim toga možete si napraviti različite smoothije čije recepte možete istražiti preko interneta kako biste pronašli najbolje okuse koji vam odgovaraju.

Odspavajte malo

Vjerojatno su studenti oni koji najmanje noću spavaju pa je to još jedan od razloga zašto je teško izdržati cijeli dan budan i koncentriran. Kada osjećate da vam se od umora oči same od sebe počinju zatvarati, vrijeme je da odete nakratko odspavati. Preporuka je ne prespavati ostatak dana, već da spavanje traje do 45 minuta, što je dovoljno da se mozak odmori, a vi se vratite na posao ili učenje produktivni.

Krećite se

FOTO: Pixabay

Iako vam se čini da ovo nema smisla i da će vas kretanje još više umoriti, zapravo je samo moguće da ste umorni jer ste cijelo vrijeme u istom položaju. Hodati nekoliko koraka pomoći će vam i dati više energije te vas osvježiti. To vam može biti kratka pauza od učenja u trajanju od 15 do 20 minuta, a sigurni smo da ćete se nakon povratka osjećati puni energije.

Na kraju, možda ste se navikli na kavu jer ju pijete već duži niz godina i mislite da ne možete bez nje, no pokušajte primjenjivati naše savjete i odlučite što vam najbolje odgovara. Osim dobro obavljenog posla važno je misliti i na svoje zdravlje.

FOTO: PIXABAY