LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prehranom do znanja

Stvoreno za ispite: ovih 10 brzih namirnica poboljšava koncentraciju

Gotovo sva navedena hrana ne zahtijeva gotovo nikakvu pripremu, a može vas spasiti u ključnom trenutku učenja.

Gotovo sva navedena hrana ne zahtijeva gotovo nikakvu pripremu, a može vas spasiti u ključnom trenutku učenja.

Gotovo svi studenti prije ili kasnije susretnu se s problemima s koncentracijom. Ako je gradivo dosadno, većina ljudi će prije ili kasnije posrnuti i početi brojati rupe na zidu.

Ipak, postoji nekoliko načina kako poboljšati koncentraciju. Jedan od boljih je svakako ispravan odabir prehrane: kvalitetna hrana i pića mogu pomoći u smanjenju umora i stresa, kao i poboljšanju općeg mentalnog stanja.

Borovnice, poznate kao hrana izuzetno bogata nutrijentima, pune su antioksidansa. Prema istraživanjima, mogu poboljštai kognitivne sposobnosti i čak pomoći u borbi protiv Alzheimerove bolesti.

Plava riba jedna je od najpoznatijih namirnica za poboljšanje koncentracije. Izuzetno je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje su odlične za poboljšanje pamćenja i koncentracije, prenosi Better Up. Zbog toga, ako imate konzervu tune ili srdela pri ruci, itekako može biti od pomoći.

Što se napitaka tiče, pozitivan utjecaj kave i zelenog čaja poznat je kao pomoćnik u koncentraciji. Iako s kavom ne treba pretjerivati, zelenog čaja koji također sadrži tein možete popiti i 5 šalica dnevno.

Jaja sadrže kolin, kemijski spoj koji ublažava upale i popravlja kognitivne sposobnosti. Također, pomažu u proizvodnji serotonina, hormona koji poboljšava raspoloženje i popravlja navike spavanja.

Ako vam je do suhe hrane, bademi su, kao i plava riba, puni omega-3 masnih kiselina. Također, sadrže željezo i cink, koji su vrlo važni za dobro funkcioniranje neurona. Još jedna grickalica koja može pomoći su bundevine sjemenke, koje zbog visokog udjela cinka pozitivno utječu na metabolizam i imunitet.

Povrće kao što je zelena salata, kelj, brokula ili špinat puno je vitamina K te tako odlično za energiju. Kao i borovnice, pomaže u borbi protiv Alzheimera i generalno pozitivno utječe na mozak. Uz lisnato povrće, tu je i rajčica, koja je puna vitamina A i C.

Ako ste ipak više od slatkog, umjesto obične dobro je jesti tamnu čokoladu. Ona, kao i kava, sadrži kofein, zbog čega se može koristiti kao stimulans. Ipak, iz istog razloga je treba konzumirati u umjerenim količinama.

FOTO: PIXABAY