LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijeko potrebna motivacija

Sedam lukavih načina kako se natjerati na vježbu

Odluka o odlasku u teretanu ne mora biti toliko teška, dovoljno je nekoliko malih trikova.

Odluka o odlasku u teretanu ne mora biti toliko teška, dovoljno je nekoliko malih trikova.

Iako povećava samopouzdanje, smanjuje anksioznost i poboljšava rad metabolizma, ne znači da ćete zato uživati u tjelovježbi. Jednako tako poticaj vam vjerojatno neće biti niti djevojke i mladići izgrađenih tijela koji se smiješe s plakata po gradu. No, ipak postoje načini kako se prisiliti na odlazak u teretanu i krenuti s radom na svom tijelu.

1. Vizualni podsjetnik

Poruka na zaslonu vašeg mobitela koja bi vam davala energiju da upravo u tom trenutku krenete s vježbom odličan je poticaj. Ista vam se (ili slična) poruka može naći na zaslonu računala ili zidu vaše sobe.

FOTO: Tumblr

2. Aplikacije

Postoje aplikacije koje služe zacrtavanju vlastitih ciljeva, mjerenju broja kilograma koje želite izgubiti i vremenskog roka u kojem želite postići određenu tjelesnu težinu.

3. Odjeća za vježbanje

Nove tajice, šarene majice bit će vam odličan poticaj da krenete u teretanu, a pritom se nećete osjećati krivim zbog kupovanja odjeće, jer sve radite s dobrim ciljem.

4. Instagram

Pratite ljude koji na Instagramu redovito objavljuju svoje videe za vježbanje jer će vas upravo rezultati koje oni postižu potaknuti da i sami probate vježbati.

5. Krenite ujutro

Jutro je najbolje vrijeme za vježbu, jer ne samo da ste odmorni i puni energije, nego još uvijek niste u poslovnim obavezama i spremni ste za teretanu odvojiti barem pola sata.

6. Fitness ciljevi

Napravite popis razloga zbog kojih idete u teretanu, bilo da je to zato što se nakon vježbanja osjećate kao pobjednik ili primjećujete da gubite kilograme, a dobivate mišiće.

FOTO: Tumblr

7. Pozovite prijatelja

Gotovo da su sve stvari u dvoje lakše, a kroz druženje s prijateljem i zajedničke odlaske u teretanu međusobno ćete se poticati i hrabriti jedan drugog u slučaju pokušaja odustajanja.

FOTO: FLICKR