LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jednostavni trening

Nekoliko kratkih vježbi koje se mogu odraditi i kod kuće

Donosimo nekoliko vježbi koje su prikladne za izvođenje u kući ili u stanu, a za koje nije potrebna nikakva oprema.

Donosimo nekoliko vježbi koje su prikladne za izvođenje u kući ili u stanu, a za koje nije potrebna nikakva oprema.

Mnogi su se nadali kako će od 1. veljače ponovno u fitness centre i nastaviti tamo gdje su stali kada je u pitanju tjelovježba i briga o svom tijelu i zdravlju, ali do toga nije došlo. Donosimo, stoga, nekoliko vježbi koje su prikladne za izvođenje u kući ili u stanu, a ono što je najbitnije – za njih nije potrebna skupa oprema, već samo dobra motivacija i volja.

Zagrijavanje

Mnogi fitness treneri kažu kako svaki trening, pa makar on bio i šetanje, mora krenuti s zagrijavanjem kako bi se tijelo pripremilo na ono što mu se sprema u idućih nekoliko minuta vježbanja. Vježbe zagrijavanja su vrlo jednostavne poput hodanja u mjestu pa zatim trčanja u mjestu.

Trening

Trening je najbolje podijeliti u nekoliko krugova da se tijelo ne umori previše odmah na početku. To mogu biti jednostavne vježbe poput:

  • sklekova
  • trbušnjaka (vježba se može otežati podizanjem nogu)
  • čučnjeva
  • iskoraka prema naprijed.

Sve ove vježbe mogu se napraviti u trajanju od minute ili dvije minute, ovisno o kondiciji i je li osoba prije toga redovito vježbala ili joj je ovo prvi put da se susreće s tim. Bitno je prilagoditi sve svome tijelu i slušati samog sebe. Sve se vježbe mogu ponoviti nekoliko krugova.

Istezanje

Nakon napornog treninga uvijek slijedi istezanje koje je jednako važno kao i zagrijavanje prije treninga kako bi se mišići opustili i istegnuli od pretjeranog aktiviranja. Ono je mnogima najveći problem jer smatraju da nije dovoljno važno i zbog toga se događaju razne ozlijede, teške upale mišića i slično. Traje svega nekoliko minuta.

Ponavljanjem navedenih vježbi 2–3 puta tjedno uz kombinaciju s nekom šetnjom i uz biranje stepenica umjesto lifta, svi će se sigurno osjećati bolje i sretnije.

FOTO: PIXABAY