Kuhajte sa Studentskim
Kako jesti više povrća? Donosimo pet načina
Svi mi znamo da trebamo jesti više povrća, no nekad nam to jednostavno promakne.
![](/images/%2Fsystem%2Fpictures%2Fimages%2Fj%2Foriginal%2Fbc13d995df1f591db4dce12c248febd9d90366ea.jpg?1629197989)
Svi mi znamo da trebamo jesti više povrća, no nekad nam to jednostavno promakne.
Povrće se na različite načine može uklopiti u glavne obroke i međuobroke, čime se, osim što se obogaćuje jelo, unosi preporučeni dnevni unos potrebnih zdravstvenih blagodati u organizam. Donosimo pet jednostavnih načina kako ga više jesti.
Smoothieji
Nutricionističke bombe poput smoothieja pružaju neke od najkorisnijih antioksidansa i vitamina. Čine jednostavan, ukusan, zdrav i nutritivno bogat obrok koji je gotov u manje od 5 minuta, a ne iziskuje ni previše sastojaka. Moguće ga je napraviti u blenderu od špinata, kelja, mrkve, celera, cikle ili drugog povrća i voća koje je svima pri ruci, uz malo bademovog mlijeka ili vode.
Tjestenina od povrća
Tjestenina od tikvica sve češće se koristi umjesto uobičajene tjestenine. Tikvice su u usporedbi s drugim nutritivnim povrćem među onim s najmanje kalorija. Uz pomoć spiralizatora tjestenina se može napraviti i od batata ili cikle. U takvu tjesteninu također možemo dodati povrća poput rajčice, paprike ili bilo čega što nam odgovara.
Povrće s hummusom
Umjesto grisina ili kruha, hummus i razni umaci mogu se jesti s mrkvom ili celerom. Time su ove grickalice još slasnije za jesti.
Salata kao prilog
Uz glavno jelo dobro je pripremiti salatu kao prilog. U posudu se može nasjeckati bilo kakvo povrće, no potrebna je i kreativnost. Osim uobičajenih namirnica poput rajčica, zelene salate i kupusa može se dodati i čips od kelja i prženi batat.
Omleti i kajgane
Dodatkom u jela od jaja poput omleta ili kajgane, osim što se unosi više povrća jelo se upotpunjuje dodatnim okusima i mirisima.
Smoothieji
Nutricionističke bombe poput smoothieja pružaju neke od najkorisnijih antioksidansa i vitamina. Čine jednostavan, ukusan, zdrav i nutritivno bogat obrok koji je gotov u manje od 5 minuta, a ne iziskuje ni previše sastojaka. Moguće ga je napraviti u blenderu od špinata, kelja, mrkve, celera, cikle ili drugog povrća i voća koje je svima pri ruci, uz malo bademovog mlijeka ili vode.
Tjestenina od povrća
Tjestenina od tikvica sve češće se koristi umjesto uobičajene tjestenine. Tikvice su u usporedbi s drugim nutritivnim povrćem među onim s najmanje kalorija. Uz pomoć spiralizatora tjestenina se može napraviti i od batata ili cikle. U takvu tjesteninu također možemo dodati povrća poput rajčice, paprike ili bilo čega što nam odgovara.
Povrće s hummusom
Umjesto grisina ili kruha, hummus i razni umaci mogu se jesti s mrkvom ili celerom. Time su ove grickalice još slasnije za jesti.
Salata kao prilog
Uz glavno jelo dobro je pripremiti salatu kao prilog. U posudu se može nasjeckati bilo kakvo povrće, no potrebna je i kreativnost. Osim uobičajenih namirnica poput rajčica, zelene salate i kupusa može se dodati i čips od kelja i prženi batat.
Omleti i kajgane
Dodatkom u jela od jaja poput omleta ili kajgane, osim što se unosi više povrća jelo se upotpunjuje dodatnim okusima i mirisima.
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH