LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Kako jesti više povrća? Donosimo pet načina

Svi mi znamo da trebamo jesti više povrća, no nekad nam to jednostavno promakne.

Svi mi znamo da trebamo jesti više povrća, no nekad nam to jednostavno promakne.

Povrće se na različite načine može uklopiti u glavne obroke i međuobroke, čime se, osim što se obogaćuje jelo, unosi preporučeni dnevni unos potrebnih zdravstvenih blagodati u organizam. Donosimo pet jednostavnih načina kako ga više jesti.

Smoothieji
Nutricionističke bombe poput smoothieja pružaju neke od najkorisnijih antioksidansa i vitamina. Čine jednostavan, ukusan, zdrav i nutritivno bogat obrok koji je gotov u manje od 5 minuta, a ne iziskuje ni previše sastojaka. Moguće ga je napraviti u blenderu od špinata, kelja, mrkve, celera, cikle ili drugog povrća i voća koje je svima pri ruci, uz malo bademovog mlijeka ili vode.

Nemoguća kombinacija: studentski život i zdrava prehrana


Tjestenina od povrća
Tjestenina od tikvica sve češće se koristi umjesto uobičajene tjestenine. Tikvice su u usporedbi s drugim nutritivnim povrćem među onim s najmanje kalorija. Uz pomoć spiralizatora tjestenina se može napraviti i od batata ili cikle. U takvu tjesteninu također možemo dodati povrća poput rajčice, paprike ili bilo čega što nam odgovara.

Povrće s hummusom
Umjesto grisina ili kruha, hummus i razni umaci mogu se jesti s mrkvom ili celerom. Time su ove grickalice još slasnije za jesti.

7 savjeta za unaprjeđenje prehraneSalata kao prilog 
Uz glavno jelo dobro je pripremiti salatu kao prilog. U posudu se može nasjeckati bilo kakvo povrće, no potrebna je i kreativnost. Osim uobičajenih namirnica poput rajčica, zelene salate i kupusa može se dodati i čips od kelja i prženi batat. 

Omleti i kajgane

Besplatna degustacija zdravog doručka i ovog tjedna na KIF-u


Dodatkom u jela od jaja poput omleta ili kajgane, osim što se unosi više povrća jelo se upotpunjuje dodatnim okusima i mirisima.
FOTO: UNSPLASH