LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdrava prehrana

Nemoguća kombinacija: studentski život i zdrava prehrana

Zdravu prehranu i studentski život često je teško uskladiti, no uz malo kreativnosti moguće je ostvariti odlične rezultate.

Zdravu prehranu i studentski život često je teško uskladiti, no uz malo kreativnosti moguće je ostvariti odlične rezultate.

Svaki student dobro zna koliko je teško održati ravnotežu zdrave prehrane tijekom akademske godine, a glavni razlozi za to su uglavnom nedostatak vremena i raspolaganje malim budžetom.

Uz razne ispite i predavanja rijetko tko uspije biti dovoljno discipliniran i misliti o zdravoj prehrani. Većina studenata hrani se u menzi koja nude jeftine i dobre obroke, no čak ni ona ponekad nije dovoljna, piše Index.

Splitski studenti uživali uz ljetno kino na kampusu


 


  VEZANO: Ono si što jedeš ili ćeš to postati…


 

Važnost planiranja prehrane

 

Za one koji imaju priliku i dovoljno vremena za kuhanje nakon studentskog dana, ubacivanje vlastitih jela bilo bi dobro rješenje za poboljšanje prehrane i njezinu raznolikost.

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku organizira međunarodnu konferenciju o bolestima jetre


Planiranje obroka unaprijed pozitivno utječe na poboljšanje prehrane, ali i na uštedu novca i vremena. Kod kupovine namirnica važno je obratiti pozornost na dobar odabir. To znači da trebamo paziti na cijenu i odabir namirnica, tako je kupovina svježeg voća i povrća najbolja i najjeftinija na lokalnim tržnicama.

Rektor Lakušić komentirao povećanje upisnih kvota na dva najpopularnija studija


 

Jeftino i učinkovito do boljeg zdravlja

 

Također, studenti mogu napraviti jela iz jednostavnih, ali također i nutritivno bogatih namirnica. Na primjer priprema tjestenine, salata, sendviča ili priprema svježeg voća i povrća može pozitivno utjecati na naš metabolizam i poboljšati fizičko i mentalno zdravlje koje će omogućiti bolju koncentraciju za učenje.

IZVOR: NAZIV STRANICE: INDEX
FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA