LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Split

Je li hrana u menzama zdravija od one koju sami pripremate kod kuće?

Menze poslužuju hrana koju je propisalo Ministarstvo, a pripremljena je u kontroliranim uvjetima uz korištenje manje ulja.

Menze poslužuju hrana koju je propisalo Ministarstvo, a pripremljena je u kontroliranim uvjetima uz korištenje manje ulja.

Vječna rasprava o kvaliteti hrane u studentskim menzama dobila je novi nastavak. Naime, Studentski centar Split na svojem je TikTok profilu podijelio posjet kuhinji splitske menze kako bi pokazali studentima da hrana u menzama može biti zdravija od one koju pripremaju kod kuće.

Naime, prema riječima djevojke iz videa, zbog nemogućnosti kontroliranja temperature ulja pri kuhanju kod kuće, može doći do nastanka kancerogenih spojeva. U kuhinji menze se zbog suvremene tehnologije mogu kontrolirati razni uvjeti, uključujući temperaturu.

Saznajte radno vrijeme menzi sutra, na Tijelovo i Dan državnostiDruga prednost kuhinje u menzi su takozvani konvektomati koji služe za kuhanje povrća uz pomoć pare, što pridonosi očuvanju nutritivne vrijednosti. Također, napominju da se u kuhinji menze koristi puno manje ulja nego što bi ga stavili kod kuće, čime se smanjuje kalorijska vrijednost hrane. Nadalje, Ministarstvo propisuje jela koja se mogu pripremati u menzi, a zatim se osmišljaju meniji koji ulaze u te okvire.

Slano & Slatko – novi restoran i Studentski klub u centru Rijeke


Gledatelji su u komentarima pozdraviti ovakvu vrstu videa riječima: Top i Vidimo se na jesen.

Iz menze su pozvali studente da se prijave na natječaj Ocijeni spizu, nagrada je blizu, kako bi im pomogli u daljnjem razvoju, ali i da studenti imaju priliku izraziti svoje mišljenje o hrani koju svakodnevko konzumiraju.
IZVOR: SC SPLIT TIKTOK
FOTO: SCREENSHOT VIA CANVA