LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TIPS&TRICKS

Kako biti produktivniji ujutro?

Ustajanje rano nije određeno genetskim predispozicijama nego je stvar navike. Saznaj kako uspostaviti zdraviju rutinu!

Ustajanje rano nije određeno genetskim predispozicijama nego je stvar navike. Saznaj kako uspostaviti zdraviju rutinu!

Uvriježeno je mišljenje kako većina studenata bira učiti navečer. Upravo zato mnogi se nazivaju noćnim pticama, a jako ih je malo u skupini ranoranilaca. Međutim, ponekad je zbog svih obaveza puno lakše učiti ujutro, a mi vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam otkriti kako uspostaviti zdravu jutarnju rutinu.

Rano buđenje nije nešto što je određeno genetskim predispozicijama, već ovisi isključivo o stečenim navikama. Samim time, jasno je da se možemo istrenirati da ustajemo rano i dostignemo maksimum produktivnosti u jutarnjim satima.

Kako bi usvojili novu rutinu isprobajte ovih nekoliko savjeta:

Probudi se rano ujutro

Prosječan ranoranilac se budi između 5 i pola 6. Naravno, ovakva buđenja su održiva samo ako rano odeš u krevet i osiguraš si dovoljno sati sna.

Popij vodu čim ustaneš

Pripremi si čašu pored kreveta i čim otvoriš oči, popij vodu. Voda će te probuditi tvoj organizam i pomoći mu da na dobar način započne dan.

Odmakni telefon iz prostora u kojem spavaš

Ako se budiš s alarmom, nemoj telefon držati u spavaćoj sobi. Ostavi ga ispred sobe ili u nekog drugoj prostoriji kako bi se morao ustati da ga isključiš.  

Nemoj koristiti telefon čim se probudiš

Imat ćeš cijeli dan za scrollanje po Instagramu, čitanje vijesti I odgovaranje na poruke. Iskoristi jutarnje sate za sebe i taj dio dana odvoji se od telefona..

Budi se s razlogom

Ako već nisi ranoranilac, a kreneš ustajati rano, shvatit ćeš da ova navika nije održiva ako ustaješ bez plana. Upravo zato, svaku si večer zadaj kako ćeš provesti jutro i to će te motivirati da ustaneš iz kreveta.  

Ako imaš problema s učenjem, loša ti je pažnja i stagniraš u pripremi ispita, možda je trenutak da promijeniš navike, primijeniš pročitane prijedloge i povećanjem produktivnosti u prvom dijelu dana uspješno se spremiš za predstojeći rokove.

FOTO: PEXELS