LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ODABIR VOĆA

Jagode nisu samo ukusne, njihovo konzumiranje sa sobom donosi niz zdravstvenih benefita

Ove ukusne bobice su savršene za uključivanje u našu prehranu, bilo da ih jedemo same ili dodajemo u smoothieje, salate ili kolače.

Ove ukusne bobice su savršene za uključivanje u našu prehranu, bilo da ih jedemo same ili dodajemo u smoothieje, salate ili kolače.

Sezona jagoda je započela, a ove slatke i sočne plodove ne bismo trebali cijeniti samo zbog njihova ukusa, već i zdravstvenih benefita. Naime, jagode su prepune vitamina, minerala i antioksidansa koji donose mnoge zdravstvene dobrobiti.

Dobar su izvor vitamina C, koji je važan za zdravlje našeg imunološkog sustava, a bogate  su vlaknima i polifenolima, antioksidativnim spojevima koji mogu pomoći u sprječavanju razvoja određenih bolesti.

Jagode također mogu pomoći u očuvanju zdravlja srca i krvožilnog sustava te smanjiti rizik od raka i demencije te utjecati na snižavanje razine kolesterola u krvi te sprječavanju upale u organizmu. Osim toga, jagode mogu pomoći u očuvanju zdravlja crijeva.

Ovo ukusno voće savršeno je za uključivanje u našu prehranu, bilo da ih jedemo same ili dodajemo u smoothieje, salate ili kolače. Međutim, iako su jagode zdrave, treba imati na umu da su također bogate šećerom te ih treba konzumirati umjereno, kao dio uravnotežene prehrane.

Zato, sljedeći put kada se nađete na tržnici, ne zaboravite uzeti nekoliko košarica jagoda. Vaše tijelo će vam biti zahvalno!
FOTO: UNSPLASH