LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdrava prehrana

Evo koje prehrambene namirnice nutricionisti ne kupuju

Zanemarivanjem zdrave prehrane štetimo svome tijelu. Neke namirnice nisu poznate kao nezdrave pa nam se često provuku ispod radara, čak i kada pokušavamo jesti zdravo. Saznajte koje namirnice nutricionisti ne kupuju.

Zanemarivanjem zdrave prehrane štetimo svome tijelu. Neke namirnice nisu poznate kao nezdrave pa nam se često provuku ispod radara, čak i kada pokušavamo jesti zdravo. Saznajte koje namirnice nutricionisti ne kupuju.

Pokušavajući smršaviti, često izabiremo niže kaloričnu hranu zanemarujući pritom ostale aspekte i nutricionističku vrijednost te hrane. Iako nam je internet vrlo dostupan i lako je pronaći informacije o prehrani, često se i te informacije ne slažu jedna s drugom. 

Prema rezultatima istraživanja nutricionista objavljenih u U.S. News and World Report, fokus na prehrani koja ne uključuje procesuiranu ili rafiniranu hranu je najzdraviji način prehrane. Uz to, postoje i određene namirnice koje nutricionisti žele da izbjegavate, a evo i koje su to.

Proizvodi na kojima piše da ne sadrže masnoće ili je masnoća smanjena

Naime, ono što na njima ne piše je činjenica da je masnoća zamijenjena svojim zlim bratom – šećerom, koji potom uzrokuje niz zdravstvenih problema, poput dijabetesa i debljine.

Energetske pločice pune vlakana

Iako sadrže mnogo vlakana, ove su pločice pune nezdravih sastojaka poput čokolade i drugih šećera. Unositi je vlakna daleko bolje voćem i povrćem.

Procesuirani pečeni proizvodi i procesuirano meso

To su oni proizvodi za koje nije tajna da su nezdravi, ali često im jednostavno ne možemo odoljeti. To su također proizvodi, poput hrenovki, za koje je vjerojatno bolje da uopće ne znamo od čega se sastoje. Potpunim izbacivanjem ovih proizvoda činimo svome tijelu samo dobro. Ono za njima sigurno neće žaliti.

Zaslađene žitarice

Puno ljudi za doručak izabire žitarice kao zdravu opciju, međutim, većina žitarica to nije. One su često pune šećera, a tražiti bi trebalo žitarice koje imaju puno vlakana i šećera ne više od 6 grama po porciji.

Rižini keksi

Zbog svoje niske kalorijske vrijednosti, ova hrana nas brzo čini gladnima i utječe na brz skok šećera u krvi. Ako ih se koristi kao zamjena za kruh, zdravije je pronaći cjeloviti crni kruh i konzumirati njega.
FOTO: PIXABAY