LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdravlje i ljepota

Donosimo recept za jednostavan napitak od samo nekoliko kuna koji odlično djeluje na zdravlje

Ovaj napitak koji stoji svega nekoliko kuna može pomoći i kod upala.

Ovaj napitak koji stoji svega nekoliko kuna može pomoći i kod upala.

Zdravlje bubrega od vitalne je važnosti za cjelokupno stanje organizma, kao i za dugovječnost našeg života, a ovaj napitak pomoći će vam da sačuvate svoje zdravlje. Svakodnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege, piše zadovoljna.hr.
 
Što rade bubrezi?
Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. Oni su "sofisticirani uređaji" koji svaki dan iz krvi izlučuju oko 2 litre otpadnih tvari.

Chia tortice: ukusni zalogaji savršeni za sve one koji traže brz i zdrav obrok


Što šteti bubrezima?
Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura, a upravo te toksine unosimo u tijelo u obliku hrane i pića. Ljudi s najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti jesu oni s dijabetesom, visokim krvnim tlakom ili obiteljskom povijesti bolesti bubrega.

Ključni sastojak za čišćenje bubrega
Peršin je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcija, željeza, magnezija i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršin se smatra jednim od najjačih antioksidansa.

Istraživanje otkrilo: „lockdown” tijekom koronavirus pandemije prerano postarao mozgove mladih?



List peršina djeluje protuupalno i štiti tijelo od utjecaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme. Ako ste pušač, jedete neredovito, uživate u pokojoj čašici više ili pak u brzoj i prženoj hrani, vrijeme je da napravite nešto dobro za vaše tijelo i bubrege te se očistite od toksina.

Napitak za čišćenje bubrega
Sastojci:
  • šaka peršinova lišća
  • 1 litra vode
Priprema:

Isprobajte tiramisu kolačiće, slatku i zabavnu verziju klasičnog deserta


  • Peršin operite te ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić te ulijte vodu.
  • Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije te kuhajte još 5 do 10 minuta.
  • Maknite s vatre, ostavite da malo odstoji te ga procijedite i spremite u hladnjak.
  • Šalicu napitka popijte svako jutro.
FOTO: UNSPLASH