LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdrava prehrana

Budwigov doručak: spriječite različite oblike bolesti

Budwigov doručak ukusan je i jednostavan način za poboljšanje zdravlja i sprječavanje bolesti.

Budwigov doručak ukusan je i jednostavan način za poboljšanje zdravlja i sprječavanje bolesti.

Doktorica Johanna Budwig bavila se istraživanjem masnoća u krvi, pri čemu je otkrila mnoge važne zaključke koji danas pomažu milijunima ljudi u borbi protiv bolesti i jačanju imunološkog sustava.
 


VEZANO: Banana bread kolačići: najjednostavniji recept za ukusne kolačiće



Općina iz Zagrebačke županije sufinancira prijevoz te smještaj i prehranu učenika srednjih škola


Najviše pažnje pridodala je prehrani i različitim vrstama namirnica za koje je smatrala da djeluju na sprječavanje različitih tipova bolesti, poput dijabetesa i raka, piše Zadovoljna.hr.

Na temelju njezinih analiza, nastao je takozvani Budwigov doručak, koji je sastoji od mješavine svježeg sira, lanenih sjemenki i lanenog ulja.
 

Recept


U smjesu se dodaju osnovni sastojci: 4 žlice svježeg zrnatog sira, 2 žlice lanenog ulja i 1 žlica lanenih sjemenki, a može se dodati i med, različite vrste voća te orašasti plodovi, primjerice bademi ili indijski oraščići.

Studenti ovog sveučilišta od jeseni mogu upisati novi izborni kolegij, većina nastavnih sati provodi se na terenu


Mješavinu je potrebno dobro izmiješati, tako da se sastojci u potpunosti sjedine i stvore emulziju. Ono što je najbitnije je da se doručak treba pojesti u roku od 20 minuta od njegove pripreme jer se mješavina ne smije ostavljati za kasniju upotrebu.

 

Posjetite Živu knjižnicu i otkrijte priče koje nećete pronaći na policama


IZVOR: NAZIV STRANICE: ZADOVOLJNA.HR
FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA