LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdrava prehrana

Budwigov doručak: spriječite različite oblike bolesti

Budwigov doručak ukusan je i jednostavan način za poboljšanje zdravlja i sprječavanje bolesti.

Budwigov doručak ukusan je i jednostavan način za poboljšanje zdravlja i sprječavanje bolesti.

Doktorica Johanna Budwig bavila se istraživanjem masnoća u krvi, pri čemu je otkrila mnoge važne zaključke koji danas pomažu milijunima ljudi u borbi protiv bolesti i jačanju imunološkog sustava.
 


VEZANO: Banana bread kolačići: najjednostavniji recept za ukusne kolačićeNajviše pažnje pridodala je prehrani i različitim vrstama namirnica za koje je smatrala da djeluju na sprječavanje različitih tipova bolesti, poput dijabetesa i raka, piše Zadovoljna.hr.

Na temelju njezinih analiza, nastao je takozvani Budwigov doručak, koji je sastoji od mješavine svježeg sira, lanenih sjemenki i lanenog ulja.
 

Recept


U smjesu se dodaju osnovni sastojci: 4 žlice svježeg zrnatog sira, 2 žlice lanenog ulja i 1 žlica lanenih sjemenki, a može se dodati i med, različite vrste voća te orašasti plodovi, primjerice bademi ili indijski oraščići.

Mješavinu je potrebno dobro izmiješati, tako da se sastojci u potpunosti sjedine i stvore emulziju. Ono što je najbitnije je da se doručak treba pojesti u roku od 20 minuta od njegove pripreme jer se mješavina ne smije ostavljati za kasniju upotrebu.

 

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA