„Arhijed" - blog splitskih studenata arhitekture
Kada budući arhitekt u jednu ruku uzme kuhaču, a u drugu olovku, znamo da se nešto zanimljivo sprema.
Kada budući arhitekt u jednu ruku uzme kuhaču, a u drugu olovku, znamo da se nešto zanimljivo sprema.
Kada budući arhitekt u jednu ruku uzme kuhaču, a u drugu olovku, znamo da se nešto zanimljivo sprema. Splitski studenti Jelena, Anita, Iva, Filip, Josip i Vjekoslav su krajem godine odlučili ovjekovječiti svoje večere i druženja na blogu. S obzirom na to da su studenti zadnje godine arhitekture, logično je da imaju malo vremena za hobije, ali su priliku za opuštanje našli u kuhanju.
No, njihovo se kuhanje po mnogočemu razlikuje od našeg slaganja mortadele u kruh i pohanja piletine na grill tavi. Vođeni temeljnim odlikama svoje struke, svako jelo je do najsitnijeg detalja isplanirano, uredno pretočeno na papir i ništa nije prepušteno slučaju.
Josip, Jelena i Anita su glavni kuhari. Filip i Iva podijelili su dužnosti oko nacrta, a Vjekoslav se brine o fotomontaži i 3D modulaciji. Tvrde kako uz ovakvu podjelu rada razmirica u pravilu nema. Što se događa iza zatvorenih vrata kada kuhanje krene po zlu, samo oni znaju. Nije bitno kuha li se nešto slano ili priprema slatki desert, veselo društvo je na okupu spremno da se dobro zabavi i najede sa svojim prijateljima.
Svaka večera sa sobom nosi neki koncept i ideju. Nedavno su pripremali misterioznu večeru na kojoj se skupilo 18 ljudi i svatko je morao donijeti po jednu namirnicu iznenađenja. Od toga je nastala krem juha s tortelinima, pita od gljiva i kupus salata, svinjetina s pireom i kiselim zeljem, krema od mascarponea s umakom od višanja i crumble od banana. I vše nego pristojna večera za studente umorne od ispitnih rokova.
Iako blog trenutačno nema tedenciju da postane nešto više, oni će se nastaviti zabavljati i družiti na svojim večerama. Ako vrijeme dopusti, nadaju se još aktivnijem crtanju i kuhanju. Na njihovoj Facebook stranici i blogu pogledajte kako su šture arhitektonske tehničke prikaze iskoristili u pisanju recepata i opušteno se osvrnuli na rad u struci. Kreativno, šaljivo i pedantno - nadamo se da će tako i nastaviti.