LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poslijediplomski sveučilišni studij

Arhitektonski fakultet upisuje nove studente na studij Arhitekture i urbanizma

Završetkom studija se stječe akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja arhitekture i urbanizma.

Završetkom studija se stječe akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja arhitekture i urbanizma.

Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je raspisao natječaj za upis u poslijediplomski sveučilišni Doktorski studij Arhitektura i urbanizam u akademskoj godini 2024./2025. Završetkom studija se stječe akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja arhitekture i urbanizma.

Studijski program Doktorskog studija Arhitektura i urbanizam posvećen je istraživanju suvremenih fenomena u području arhitekture i urbanizma. Ciljevi studija su promicanje naprednih znanstvenih, istraživačkih, nastavnih i stručnih pristupa koji će unaprijediti znanstveno istraživačke metode i suvremene spoznaje u području arhitektonskog projektiranja, poticanje znanstvenog rada te izobrazba polaznika za rad na visokoškolskim i znanstveno-istraživačkim ustanovama, izobrazba stručnjaka koji će moći samostalno istraživati i unaprjeđivati različite aspekte arhitektonske discipline te razvijati koncepcijski i prostorno-funkcionalno kompleksne arhitektonsko-urbanističke zamisli i programe u odnosu prema suvremenim društvenim dostignućima i potrebama. Doktorski studij traje šest semestara te nosi ukupno 180 ECTS bodova

Na natječaj se mogu prijaviti pristupnici koji su završili sveučilišni diplomski studij u tehničkom području polju arhitektura i urbanizam s najmanje 120 ECTS bodova, sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij u tehničkom području polju arhitektura i urbanizam s najmanje 300 ECTS bodova ili sveučilišni specijalistički studij u tehničkom području polju arhitektura i urbanizam s najmanje 60 ECTS bodova

Upišite poslijediplomski studij građevinarstva i steknite doktorat u tehničkim znanostima



Na natječaj se također mogu prijaviti i pristupnici koji su završili sveučilišni diplomski studij, sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij i sveučilišni specijalistički studij drugog znanstvenog ili umjetničkog područja i polja, ako je njihov znanstveno-istraživački interes usmjeren k području arhitekture i urbanizma, a o čemu svjedoče dosadašnji rad i rezultati. Vijeće doktorskih studija zadržava pravo navedenim osobama, ovisno o prethodno stečenom akademskom nazivu, odrediti obvezu polaganja razlikovnih ispita. U ovoj generaciji nastava se izvodi na hrvatskom jeziku no svi pristupnici trebaju imati aktivno znanje engleskog jezika, uz moguće mentorsko vođenje na engleskom jeziku. Također, moguće je održavanje dijelova nastave izvan Zagreba.

Razgovori s pristupnicima održat će se tijekom rujna 2024. godine, prema naknadnom pozivu i rasporedu. Početak nastave predviđen je u zimskom semestru akademske godine 2024./2025. Visina školarine iznosi 2 900 eura u prvom semestru, 2 200 eura po semestru u drugom i trećem semestru te 1 450 eura po semestru u četvrtom, petom i šestom semestru, u kojoj cijeni su i troškovi obrane doktorske disertacije. Školarina je jednaka za državljane RH i za strane državljane.  

Raspisan natječaj za doktorski studij Filozofija i religijske znanosti



Prijava na doktorski studij se može podnijeti osobno ili poštom na adresu Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hondlova 2/1, HR – 10000 Zagreb s naznakom Prijava na Doktorski studij Arhitektura i urbanizam. Prijava na doktorski studij sa svim prilozima podnosi se u jednoj pošiljci do srijede, 18. rujna 2024. godine. Prijavni liste se naazi na sljedećoj poveznici.

Više infomacija možete saznati u tekstu natječaja na hrvatskom i engleskom jeziku.
IZVOR: ARHITEKTONSKI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: PIXABAY