LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novosti sa Sveučilišta u Osijeku

VIDEO: Na Filozofskom fakultetu otvoren laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja

– Tendencija je u narednim godinama pratiti trendove u najsuvremenijim tehnologijama te u skladu s tim nabavljati novu opremu i educirati djelatnike za njezino korištenje. – ističu s FFOS-a.

– Tendencija je u narednim godinama pratiti trendove u najsuvremenijim tehnologijama te u skladu s tim nabavljati novu opremu i educirati djelatnike za njezino korištenje. – ističu s FFOS-a.

S Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku javljaju da su pokrenuli laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja. Proteže se na 70 metara kvadratnih te se, navode, ubraja u skupinu većih laboratorija na fakultetima društvenih i humanističkih usmjerenja u Hrvatskoj i šire.

– Opremljen je u skladu sa suvremenim standardima, a ima i tihu izbu – posebno izoliranu prostoriju za snimanje zvuka, prilagođenu lingvističkim istraživanjima i opremljenu računalom. Najveći dio laboratorija namijenjen je grupnim istraživanjima, ima 10 radnih mjesta opremljenih radnim stolovima i pripadajućim računalima te projektorom i projekcijskim platnom. Laboratorij raspolaže skladišnim i arhivskim prostorom te kutkom za odmor. – kažu s FFOS-a

Specijaliziranu opremu za psihološka istraživanja trenutačno čini nekoliko uređaja za snimanje fizioloških reakcija, virtualna realnost za izazivanje emocionalnih reakcija ispitanika te nekoliko klasičnih instrumenata za mjerenje različitih vještina učenja i pamćenja.

– Tendencija je u narednim godinama pratiti trendove u najsuvremenijim tehnologijama te u skladu s tim nabavljati novu opremu i educirati djelatnike za njezino korištenje. – dodaju.

Laboratorij će se koristiti za potrebe istraživačkih projekata, samostalnih istraživanja te održavanje nastave iz kolegija koji se tiču znanstvene metodologije na različitim fakultetskim odsjecima. 

FOTO: FFOS