LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanost i edukacija

Sveučilište u Rijeci: Rijeka tehnologije održava se i ove godine!

Rijeka tehnologije ove godine održava pet dana inovacija, znanstvenih otkrića i edukacije.

Rijeka tehnologije ove godine održava pet dana inovacija, znanstvenih otkrića i edukacije.

Centar za popularizaciju i promociju znanosti Sveučilišta u Rijeci organizira treću po redu Rijeku tehnologije ove godine. Program će biti iznimno bogat i zanimljiv te će se održavati na nekoliko lokacija tijekom 5 dana, od 29. siječnja do 2. veljače 2024. Znanstvenici i nastavnici Sveučilišta u Rijeci predstavit će svoj rad, pružajući priliku za izravan susret s riječkim tehnološkim postignućima svim zainteresiranima.
 

VEZANO: Saznajte tko su dobitnici: svečana dodjela stipendija Sveučilišta u Zagrebu!


 

Popularizacija STEM područja


Cilj manifestacije je promocija i popularizacija znanosti i obrazovanja u STEM područjima (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika), uz istraživanje riječke industrijske i tehnološke baštine te najnovijih dostignuća u tehnologiji. Aktivnosti su posebno usmjerene na poticanje srednjoškolaca da upišu studije iz STEM područja.
 

Interaktivni program


Sudionike očekuje niz radionica, poput matematičkog Escape Room-a, pogleda na povijest Hartere, obilaska superračunala Bura te znanstveno-popularnih predavanja o temama poput 3D tiskanja, umjetne inteligencije i obnovljivih izvora energije. Program se ostvaruje u suradnji s različitim fakultetima i centrima Sveučilišta u Rijeci, uz sudjelovanje Centra tehničke kulture i Prirodoslovnog muzeja Rijeka.
FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA