LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

I Sveučilište Sjever izradom vizirnih maski sudjeluje u akciji #StudentiPomazu

U inicijativu #StudentiPomazu do sada se priključilo više od 40 gradova diljem Hrvatska, kao i nekoliko sveučilišta, a među njima je i Sveučilište Sjever.

U inicijativu #StudentiPomazu do sada se priključilo više od 40 gradova diljem Hrvatska, kao i nekoliko sveučilišta, a među njima je i Sveučilište Sjever.

Sveučilište Sjever priključilo se akciji #StudentiPomazu u sklopu koje je proizvedeno više od 2000 zaštitnih vizira proizvedenih 3D-printerima, a koji su već u upotrebi u bolnicama diljem Hrvatske. 

Riječ je o inicijativi splitskog studenta Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Slavena Damjanovića, a inicijativu je podržao i koordinirao Hrvatski studentski zbor. HSZ je 23. ožujka na svojoj stranici objavio poziv za sudjelovanje na projektu, a samo dva dana nakon poziva u projekt je bilo uključeno čak 45 gradova diljem Hrvatske.
Vezano: Splitsko sveučilište pomaže Hrvatima u borbi protiv koronavirusa
Što se tiče Sveučilišta Sjever, jedan od studenata uključenih u ovu akciju je i Lovro Šignjar, student 2. godine na Odjelu za elektrotehniku Sveučilišta Sjever.

S obzirom na to da su zdravstveni djelatnici i dalje svakodnevno izloženi koronavirusu, zaštitni viziri i dalje su potrebni, pa se još uvijek možete priključiti akciji. Za sve informacije možete se javiti Hrvatskom studentskom zboru na njihovoj Facebook stranici, Instagram profilu ili na e-mail adresu hsz@hsz.hr.
FOTO: FACEBOOK / HSZ