LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cijepljeni da ne propadnu doze

Profesor koji je Borasu ponudio cjepivo: „Uvijek je put u pakao popločan dobrim namjerama”

Profesor Stomatološkog fakulteta i pročelnik Klinike za stomatologiju koji je rektoru i njegovoj supruzi ponudio cijepljenje, danas je progovorio o tom skandalu – sada ipak smatra da je pogriješio.

Profesor Stomatološkog fakulteta i pročelnik Klinike za stomatologiju koji je rektoru i njegovoj supruzi ponudio cijepljenje, danas je progovorio o tom skandalu – sada ipak smatra da je pogriješio.

Pročelnik Klinike za stomatologiju i profesor Stomatološkog fakulteta Željko Verzak gostovao je u N1 studiju gdje je govorio o cijepljenju rektora Damira Borasa, koji se u studenom zarazio koronavirusom, i njegove supruge, kojima je zapravo sam ponudio cijepljenje.
Vezano: Novi skandal: Boras se cijepio protiv koronavirusa iako je bio zaražen?
Kako govori Verzak, nakon što su se cijepili zdravstveni djelatnici ostale su tri prorijeđene doze cjepiva koje bi se morale baciti da se supružnici i jedan zdravstveni djelatnik nisu cijepili. Rektor i njegova supruga zapravo su se zatekli na stomatološkim konzultacijama baš u trenutku kada se cijepio cijeli odjel:
– Ja ne znam kako ste vi uopće došli do informacije da je cijepljen na Zavodu za stomatologiju. Klinika za stomatologiju ne vrši nikakva cijepljenja, mi smo imali taj dan termin i otišli na odjel na kojem se cijepe svi. Svi smo otišli na lokaciju Rebro i cijepili se na odjelu koji cijepi sve. – rekao je za N1.
Supružnici nisu bili na pregledu nego samo na konzultacijama koje se, kako kaže profesor za N1, ne bilježe:
– Nije bio dijagnostički postupak, nego su došli da vidimo što treba ili ne treba. Ja sam ih pozvao da dođu kod mene, jer sam cijeli dan bio tamo, pa sam iskoristio to što sam tamo da obavim i taj dio posla. 
Verzak je također prebolio koronavirus, no svejedno se i on cijepio i to, kako kaže, nakon što je epidemiolozima postavio pitanje imaju li razloga cijepiti se, na što je dobio potvrdan odgovor. S obzirom na to da nakon prve doze slijedi druga doza cjepiva, Verzaka su tijekom gostovanja pitali gdje će rektor i njegova supruga primiti tu drugu dozu, no on nije imao odgovor na to pitanje. Rekao je da je upitno uopće hoće li se supružnici sada uopće cijepiti i da o tome mora razgovarati s upravom.

Profesor i pročelnik Verzak sada ipak smatra da je pogriješio što je ponudio supružnicima da se cijepe:
– Naravno da smatram da sam pogriješio. Uvijek je put u pakao popločan dobrim namjerama. Postupio sam tako kako sam postupio, da imam ponovno priliku, ne bih sigurno u ovu situaciju doveo nikoga, a najmanje sebe. – zaključio je za N1
Ministar zdravstva Vili Beroš danas je na konferenciji za medije rekao da osuđuje cijepljenje preko reda i da je odmah zatražio očitovanje. Donijeli su plan cijepljenja i oduzimanje prava najugroženijima, kaže, nije prihvatljivo.
FOTO: PIXABAY