LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Info centar za mlade Zadar

Predstavljanje Europske volonterske službe zadarskim maturantima

Prvi lokalni Info centar za mlade u Zadru, u suradnji s Info Zonom iz Splita, regionalnim Info centrom za mlade, kreće s predstavljanjem Europske volonterske službe (EVS) zadarskim maturantima.

Prvi lokalni Info centar za mlade u Zadru, u suradnji s Info Zonom iz Splita, regionalnim Info centrom za mlade, kreće s predstavljanjem Europske volonterske službe (EVS) zadarskim maturantima.

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ, koja je već prepoznata u radu s mladima kroz mnogobrojne aktivnosti kluba mladih KLOOZ, ali i informiranja mladih putem Info točke, kreće sa svojom prvom aktivnošću novootvorenog Info centra za mlade Zadar. Projekt je odobrilo Ministarstvo socijalne politke i mladih 2014.

Glavni cilj lokalnog Info centra za mlade Zadar je kvalitetno informiranje i educiranje mladih, uz raznolik sadržaj. Obuhvaća informiranje kroz individualne te grupne aktivnosti poput različitih besplatnih radionica, predavanja, tribina itd.

Anketna istraživanja udruge CINAZ na predstavljanju Info točke 2012. pokazuju da mladi u Zadru najviše žele biti informirani o kulturi i putovanjima, a zatim slijedi podjednak interes za zapošljavanje i volontiranje. 

Prva aktivnost Info centra organizira se u suradnji s Info Zonom iz Splita, Regionalnim info centrom, a uključuje predstavljanje Europske volonterske službe (EVS) maturantima Prirodoslovno-grafičke škole i Gimnazije Vladimira Nazora u Zadru.

Na predstavljanju EVS-a, u četvrtak 30. listopada u 13.10h u Multimedijalnoj dvorani škole, zainteresirani maturanti saznat će više o programu koji mladima nudi mogućnost volontiranja u europskim zemljama i do godine dana, uz plaćen put i troškove života.

Prisutni će čuti konkretna iskustva te saznati što je potrebno da i sami osjete čari volontiranja i upoznavanja strane zemlje, tuđe kulture, jezika i novih prijatelja.

Gosti iz udruge Argonauta podijelit će svoje bogato iskustvo volonterskih razmjena u sklopu programa EVS. Udruga Argonauta dovela je mnoge mlade iz različitih europskih zemalja u Murter te je mnoge mlade iz Hrvatske upoznala s europskim jezicima, narodima i kulturama. O svojim dojmovima pričat će i volonterka Dani Mihaleva iz Bugarske te Dominika Sorkowicz iz Poljske, koje trenutno volontiraju u udruzi Argonauta. 

Više o Info centru za mlade možete pronaći na web stranici.