LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cjeloživotno obrazovanje

Pokrenut program „Mladi u suvremenom društvu”; nosi 30 ECTS-a

Do 1. veljače zaprimaju se prijave za program cjeloživotnog obrazovanja koji traje 15 tjedana, koji nosi 30 ECTS bodova. Nastava će se dijelom izvoditi na Filozofskom fakultetu, a dijelom online.

Do 1. veljače zaprimaju se prijave za program cjeloživotnog obrazovanja koji traje 15 tjedana, koji nosi 30 ECTS bodova. Nastava će se dijelom izvoditi na Filozofskom fakultetu, a dijelom online.

U suradnji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Instituta za društvena istraživanja i Sveučilišta u Ljubljani nastao je program cjeloživotnog obrazovanja Mladi u suvremenom društvu u akademskoj godini 2020/2021. Riječ je o obrazovnom programu namijenjenom mladima i stručnjacima koji imaju iskustva ili su zainteresirani za rad s mladima, a čine ga tri najvažnija modula u ovom području – istraživanja mladih, rad s mladima te mladi i razvoj zajednice.

Osnova programa su znanstvenoistraživačke spoznaje o mladima zbog čega se smatra jednom od najvažnijih sastavnica suvremenih društvenih znanosti. Usmjeren na specifičnu društvenu skupinu, nudi bezbroj znanja i vještina iz više društvenih disciplina potrebnih za razumijevanje društvenog konteksta, a poseban naglasak stavlja na hrvatsko društvo. 

Odgođeni studentski izbori u Rijeci zbog organizacijskih poteškoća



Postoje tri uvjeta upisa na program koja moraju biti ispunjena. Riječ je o završenom preddiplomskom ili (predbolonjskom) dodiplomskom studiju, poznavanju engleskog jezika na razini mogućnosti praćenja nastave i čitanja literature na engleskom jeziku te poznavanju rada na računalu. 

Biraju li studenti fakultete prema osobnim preferencijama ili potrebama tržišta rada?


Prijave za program traju do 1. veljače 2021. godine. Važno je naglasiti da je broj polaznika ograničen na 30, a obavijest o odabiru polaznika objavit će se 3. veljače. Za uspješnu prijavu potrebno je poslati životopis, presliku diplome i motivacijsko pismo s minimalno 500 riječi. Navedene dokumente potrebno je poslati isključivo elektroničkim putem na adresu suvremenimladi@gmail.com

Predviđeni početak izvedbe programa je 19. veljače, a nastava će se odvijati tijekom 15 tjedana na hrvatskom i engleskom jeziku. Čine je obvezni i izborni predmeti. Program nosi 30 ECTS bodova, a jedna je od njegovih posebnosti što će polaznicima uz klasičnu nastavu biti omogućena kontinuirana mentorska podrška kao sastavni dio profesionalnog usavršavanja. Sve detaljnije informacije o njemu, kolegijima i njihovim nositeljima mogu se pronaći na linku.

Kako u odnosu na naše EURO protivnike stojimo u „utakmici” ulaganja u obrazovanje i (ne)zaposlenost mladih?



Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, nastava će se provoditi u hibridnom obliku kombinacijom kontaktne nastave na Filozofskom fakultetu u Rijeci i online putem LearnPress sustava za nastavu na daljinu. Opširnije informacije o rasporedu održavanja nastave sudionici će dobiti kod upisa. Osim toga, potrebno je istaknuti da će se troškovi školarine, puta i smještaja svih sudionika financirati kroz projekt Supporting Evidence-based Education of Youth Workers koji financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije. 
FOTO: PIXABAY