LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cjeloživotno obrazovanje

Pokrenut program „Mladi u suvremenom društvu”; nosi 30 ECTS-a

Do 1. veljače zaprimaju se prijave za program cjeloživotnog obrazovanja koji traje 15 tjedana, koji nosi 30 ECTS bodova. Nastava će se dijelom izvoditi na Filozofskom fakultetu, a dijelom online.

Do 1. veljače zaprimaju se prijave za program cjeloživotnog obrazovanja koji traje 15 tjedana, koji nosi 30 ECTS bodova. Nastava će se dijelom izvoditi na Filozofskom fakultetu, a dijelom online.

U suradnji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Instituta za društvena istraživanja i Sveučilišta u Ljubljani nastao je program cjeloživotnog obrazovanja Mladi u suvremenom društvu u akademskoj godini 2020/2021. Riječ je o obrazovnom programu namijenjenom mladima i stručnjacima koji imaju iskustva ili su zainteresirani za rad s mladima, a čine ga tri najvažnija modula u ovom području – istraživanja mladih, rad s mladima te mladi i razvoj zajednice.

Osnova programa su znanstvenoistraživačke spoznaje o mladima zbog čega se smatra jednom od najvažnijih sastavnica suvremenih društvenih znanosti. Usmjeren na specifičnu društvenu skupinu, nudi bezbroj znanja i vještina iz više društvenih disciplina potrebnih za razumijevanje društvenog konteksta, a poseban naglasak stavlja na hrvatsko društvo. 

Postoje tri uvjeta upisa na program koja moraju biti ispunjena. Riječ je o završenom preddiplomskom ili (predbolonjskom) dodiplomskom studiju, poznavanju engleskog jezika na razini mogućnosti praćenja nastave i čitanja literature na engleskom jeziku te poznavanju rada na računalu. 

Prijave za program traju do 1. veljače 2021. godine. Važno je naglasiti da je broj polaznika ograničen na 30, a obavijest o odabiru polaznika objavit će se 3. veljače. Za uspješnu prijavu potrebno je poslati životopis, presliku diplome i motivacijsko pismo s minimalno 500 riječi. Navedene dokumente potrebno je poslati isključivo elektroničkim putem na adresu suvremenimladi@gmail.com

Predviđeni početak izvedbe programa je 19. veljače, a nastava će se odvijati tijekom 15 tjedana na hrvatskom i engleskom jeziku. Čine je obvezni i izborni predmeti. Program nosi 30 ECTS bodova, a jedna je od njegovih posebnosti što će polaznicima uz klasičnu nastavu biti omogućena kontinuirana mentorska podrška kao sastavni dio profesionalnog usavršavanja. Sve detaljnije informacije o njemu, kolegijima i njihovim nositeljima mogu se pronaći na linku.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, nastava će se provoditi u hibridnom obliku kombinacijom kontaktne nastave na Filozofskom fakultetu u Rijeci i online putem LearnPress sustava za nastavu na daljinu. Opširnije informacije o rasporedu održavanja nastave sudionici će dobiti kod upisa. Osim toga, potrebno je istaknuti da će se troškovi školarine, puta i smještaja svih sudionika financirati kroz projekt Supporting Evidence-based Education of Youth Workers koji financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije. 
FOTO: PIXABAY