LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Blagdanske priče

Ova baka naplaćuje božićni ručak?

Ove godine, zbog velikog porasta cijena namirnica, baka je morala povisiti cijene.

Ove godine, zbog velikog porasta cijena namirnica, baka je morala povisiti cijene.

Caroline Duddridge iz Walesa nije jedna od onih klasičnih baka koje će vas pozvati na božićni ručak i biti oduševljene samom vašom pojavom. Duddridge već osmu godinu zaredom naplaćuje svojoj djeci, ali i unucima božićni ručak.

S tom praksom započela je 2015. godine nakon što joj je umro muž, piše People. No, ove godine je podigla cijene zbog poskupljenja namirnica, ali i drugih životnih troškova.
 


VEZANO: Pijani Djed Božićnjak ostao bez „saonica”


 

Račun za božićni ručak


Prošlogodišnji ručak, njene sinove je koštao oko 19 dolara, kćeri oko 12,70, unuke starije od pet godina, oko šest dolara, dok su oni mlađi plaćali oko 3,17 dolara.

Ove godine ujednačila je cijene između muških i ženskih članova obitelji, uz napomenu da novac uplaćuju direktno na bankovni račun kako bi mogla pratiti tko je platio. Uz to, napomenula je da taj novac vjerojatno neće pokriti troškove koje će imati.
 

„Bilo je uobičajenih kritika, ali neki ljudi su mislili da se radi o stvarno dobroj ideji – i sami će je isprobati.“ – rekla je Caroline za People.


Kako bi se vi osjećali da vam baka na kraju božićnog ručka donese račun? Do sada nismo čuli za ovu neobičnu praksu, a poznavajući ovdašnju kulturu, teško da bi bila prihvaćena.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA