LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mlade generacije

Najnoviji TikTok trend je stigao – „bed rotting” sve popularniji među mladima

Novi hit na TikToku koji mlade generacije uvodi u svijet udobnosti kreveta. No, što se krije iza ovog trenda koji izaziva rasprave među stručnjacima i mladima širom društvenih mreža.

Novi hit na TikToku koji mlade generacije uvodi u svijet udobnosti kreveta. No, što se krije iza ovog trenda koji izaziva rasprave među stručnjacima i mladima širom društvenih mreža.

Mlađe generacije vješte su u osmišljavanju novih trendova, a posljednji hit na TikToku nosi naziv bed rotting. Ovaj pojam, čiji hashtag na TikToku ima na tisuće videa i milijune pregleda, postaje sve popularniji među studentima i mladima. No, što zapravo znači bed rotting i je li to zaista briga o sebi?

Koncept bed rottinga ili „truljenja u krevetu”, označava provođenje cijelog dana u krevetu, opuštajući se uz društvene mreže, filmove ili knjige. Iako je počeo kao oblik self-care rutine, postavlja se pitanje je li prekomjerno ležanje u krevetu zapravo korisno ili štetno za nas. Dok su odmor i opuštanje nužni, ekstremni bed rotting može biti znak dubljih problema.

Šokantan TikTok incident: učenici u osnovnoj školi ismijavali profesore uznemirujućim videima


 


Biraju li studenti fakultete prema osobnim preferencijama ili potrebama tržišta rada?


Trend je izazvao mnoge komentare na društvenim mrežama i u medijima, a stručnjaci upozoravaju na njegove potencijalne negativne posljedice, ističući važnost uravnoteženog pristupa brizi o sebi. Aktivnosti poput meditacije, zdrave prehrane i boravka na otvorenom također su ključne za opuštanje tijela i uma. Stoga, dok povremeni bed rotting može biti bezopasan, dugotrajno prakticiranje ovog trenda može ukazivati na potrebu za dubljim introspekcijama i promjenama u navikama.
 
Na kraju, ključno je prepoznati kada je vrijeme za buđenje iz bed rottinga i preuzimanje kontrole nad vlastitim životom. Svi smo mi ponekad skloni udobnosti kreveta, ali važno je znati kada je vrijeme za aktivnost i angažman, umjesto pasivnost i ležanje.
FOTO: FOTO: UNSPLASH