LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

MZO otkrio kada možemo očekivati preporuke za nastavu na fakultetima

Ministarstvo znanosti i obrazovanja navodi da se preporuke za organizaciju nastave u sljedećoj akademskoj godini mogu očekivati do kraja tjedna.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja navodi da se preporuke za organizaciju nastave u sljedećoj akademskoj godini mogu očekivati do kraja tjedna.

Obratili smo se Ministarstvu znanosti i obrazovanja kako bismo doznali planiraju li uskoro objaviti preporuke za organizaciju nastave na fakultetima u sljedećoj akademskoj godini s obzirom na to da je ista sve bliže, a studenti još ne znaju trebaju li tražiti stan i vratiti se u mjesto studiranja.
Vezano: Provjerili smo cijene zagrebačkih stanova; evo na što trebate paziti kada tražite stan
Odgovor MZO-a donosimo u nastavku:
– HZJZ radi na prilagodbi preporuka koje je 20. svibnja 2020. objavio zajedno sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kriznim stožerom Sveučilišta u Zagrebu vezano uz nCoV bolesti (COVID-19), te se donošenje nove verzije preporuka prilagođene za novu akademsku godinu očekuje do kraja ovog tjedna.
Preporuke koje spominje MZO možete pronaći na poveznici. Ipak, problematično je što sveučilišta imaju autonomiju, pa organizacija nastave vjerojatno neće biti jednaka baš na svim sveučilištima u Hrvatskoj. Kao što je već poznato, riječko sveučilište još je prije najavilo da će se na njihovom sveučilištu nastava moći odvijati i do 40% online. Podsjećamo, preporuke za organizaciju nastave u školama i boravka u vrtićima bit će predstavljene danas u 15 sati.
FOTO: UNSPLASH