LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Žalbe studenata urodile plodom

Ministarstvo donijelo odluku: sve referade na fakultetima moraju raditi minimalno 4 sata dnevno; djelatnici najavljuju prosvjed

Odluka je dočekana s popriličnim nezadovoljstvom u krugovima djelatnika referada. 

Odluka je dočekana s popriličnim nezadovoljstvom u krugovima djelatnika referada. 

Ministarstvu znanosti i obrazovanja dosta je studentskih pritužbi na rad referada na svim fakultetima u Hrvatskoj pa je tako, u suradnji s Rektorskim zborom Republike Hrvatske i Hrvatskim studentskim zborom, donijelo odluku da sve referade na svim fakultetima i visokim učilištima moraju raditi minimalno četiri sata dnevno sa strankama. 

S obzirom na uobičajeno radno vrijeme referada od 11 do 13 sati s pauzom od 11:30 do 12:30, odluka je dočekana s popriličnim nezadovoljstvom u krugovima djelatnika referada. 

Nakon što smo uputili 17 e-mailova, 36 poziva i nakon što smo ih osobno posjetili 5 puta, odluku Ministarstva komentirali su iz Hrvatske udruge referadnih djelatnika: 

– Dođite sutra. – kazali su za Studentski.hr. 

Ipak, iz izvora bliskih predsjednici Hrvatske udruge referadnih djelatnika doznajemo da djelatnici refarada planiraju prosvjed. Prosvjed će se održati u uredovno vrijeme svih referada u Hrvatskoj u ponedjeljak, 4. travnja, od 11 sati. Naime, tada će djelatnici doći na posao, ali će, umjesto rješavanja studentskih problema i izdavanja papirologije, organizirati turnir u Solitaireu. 

FOTO: PIXABAY