LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatno sudjelovanje

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku organizira međunarodnu konferenciju o bolestima jetre

Bolesti kao što su masna bolest jetre, oštećenje jetre uzrokovano lijekovima te autoimuni i virusni hepatitis i dalje predstavljaju veliki teret kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta.

Bolesti kao što su masna bolest jetre, oštećenje jetre uzrokovano lijekovima te autoimuni i virusni hepatitis i dalje predstavljaju veliki teret kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta.

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizira međunarodnu konferenciju o bolestima jetre – 8th Biennial International Conference on Liver Diseases. Ovaj renomirani događaj održat će se od 13. do 15. lipnja 2024. godine na prostorima fakulteta u Osijeku.

Ova konferencija predstavlja izvrsnu priliku za sve stručnjake i istraživače koji su zainteresirani za napredak u području jetrenih bolesti da se povežu, razmjene ideje i doprinesu daljnjem unapređenju zdravstvene skrbi u ovom području. Okupljanjem istaknutih znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Egipta, Nizozemske, Belgije, Švedske, Austrije, Poljske te Bosne i Hercegovine, konferencija će sudionicima pružiti priliku da se upoznaju s najnovijim dostignućima u dijagnostici, liječenju i prevenciji bolesti jetre. 

Završnica UniSport Finalsa uz značajne „health” događaje



Unatoč značajnom napretku u razumijevanju fiziologije i patofiziologije jetrenih bolesti, izazovi u učinkovitom liječenju i dalje postoje. Bolesti kao što su masna bolest jetre, oštećenje jetre uzrokovano lijekovima te autoimuni i virusni hepatitis i dalje predstavljaju veliki teret kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta. Njihove posljedice mogu biti ozbiljne, često dovodeći do kroničnih stanja koja mogu komplicirati različite medicinske postupke, uključujući i stomatološke zahvate, njegu te fizikalnu terapiju. Stoga je važno istraživati sve aspekte veze između jetrenih bolesti i njihovog utjecaja na dentalnu medicinu, sestrinstvo i fizikalnu terapiju.

Više o djelovanju u kriznim situacijama na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u Osijeku



Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku redovito organizira ovakve konferencije kako bi domaćim i stranim stručnjacima omogućio razmjenu najnovijih spoznaja i pristupa u dijagnostici i terapiji bolesti jetre. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, no s obzirom na ograničen broj mjesta, registracija je obavezna.

Dani kriznog upravljanja u Tuheljskim Toplicama: fokus na klimatske promjene, održivost i sigurnost



Više informacija o konferenciji saznajte putem službene stranice Fakulteta, a program možete pronaći na sljdećoj poveznici. Registriracije se vrše putem e-mail adrese na liver.meeting.croatia@fdmz.hr.
IZVOR: FAKULTET ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO OSIJEK
FOTO: PEXELS