LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Borba protiv menstrualnog siromaštva

Fakultet studenticama osigurao besplatne uloške

Problem menstrualnog siromaštva raširen je po cijelom svijetu, a u zadnje vrijeme sve više se provode akcije kako bi se ono spriječilo.

Problem menstrualnog siromaštva raširen je po cijelom svijetu, a u zadnje vrijeme sve više se provode akcije kako bi se ono spriječilo.

Magistrice Kliničke zdravstvene njege te bivše studentice Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, Gloria Vidić i Marija Barun pokrenule su projekt Period inicijativa u sklopu kojeg se studenticama tog fakulteta omogućavaju besplatni higijenski ulošci kako bi se što lakše i bez srama došlo do potrepština. Dispenzeri s ulošcima dostupni su i postavljeni u WC-ima fakulteta. 

Fakultet zdravstvenih studija u Mostaru tako se pridružio i srednjoj školi u Varaždinu koja je prva u Hrvatskoj uvela besplatne uloške za učenice te osnovnoj školi u Rijeci koja je to omogućila u siječnju ove godine.

Gloria i Marija na ideju za inicijativu došle su po uzoru na slične akcije u svijetu kojima se pokušava iskorijeniti problem menstrualnog siromaštva, ali i prošlogodišnje provedeno prvo istraživanje na temu menstrualnog siromaštva u Hrvatskoj koje je pokazalo poražavajuće rezultate te koje je pokrenulo samu raspravu o tom globalnom problemu.
FOTO: PEXELS