LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljubav na djelu

Dobri duhovi Božića: ove godine studenti organizirali mnoštvo humanitarnih akcija

Studenti iz raznih dijelova Hrvatske i s mnogih fakulteta ovog su Božića uljepšali dane osobama u nepovoljnoj financijskoj situaciji, djeci s poteškoćama, svojim kolegama, pa i životinjama.

Studenti iz raznih dijelova Hrvatske i s mnogih fakulteta ovog su Božića uljepšali dane osobama u nepovoljnoj financijskoj situaciji, djeci s poteškoćama, svojim kolegama, pa i životinjama.

U blagdansko vrijeme prisjećamo se naših bližnjih, osoba koje volimo. U blagdansko vrijeme prisjećamo se i onih koji nemaju sve ono što imamo mi, onih koji trebaju našu pomoć. 

Upravo zbog toga mnogi su studenti ove godine pokazali svoje veliko srce: studenti okupljeni u studentske zborove, studentske udruge i studentske inicijative pokazali su da su spremni pomoći onima kojima je najpotrebnije i organizirali mnoštvo humanitarnih akcija

Studentski zbor Učiteljskog fakulteta ove se godine iskazao humanitarnim djelovanjem: organizirali su projekt Humanitarkov mobilni vrtić za djecu s potresom pogođenih područja, a dječje su želje ispunjavali i okupljeni u akciju Postani nečiji anđeo.

Studenti Učiteljskog fakulteta u suradnji s kolegama s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Pravnog fakulteta, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, Grafičkog fakulteta i drugih organizirali su humanitarni Advent Sveučilišta u Zagrebu.

Bili su aktivni i studenti s drugih fakulteta: studenti RIT-a u humanitarnoj su akciji prikupili više od 25 000 kuna za udrugu Mladi protiv gladi. Za socijalnu samoposlugu u Opatiji sredstva su prikupljali studenti Fakulteta za za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u akciji Solidarnost na djelu - Ne dvoji, za drugoj izdvoji!

Neizostavan je i angažman studenata okupljenih u studentske udruge i organizacije: eSTUDENT organizirao je humanitarni pub kviz, a sva su sredstva namijenili nezbrinutim mačkama.

Članovi Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije pokazali su veliko srce prikupljanjem sredstava za Udrugu Anđeli koja se brine o djeci s teškoćama u razvoju i teškim tjelesnim oštećenjima, a sredstva su prikupili organizirajući humanitarnu fritulijadu koja se održala na splitskom Kampusu. 

Studenti okupljeni u AIESEC-u također su se pridružili humanitarnom djelovanju: u studentskim su domovima prikupljali donacije za najpotrebnije.

Kako bi pomogli djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima, studenti Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta organizirali su Humanitarni božićni tjedan, a sva su sredstva prikupljali za udrugu Krijesnica.

I studenti Fakulteta hrvatskih studija obilježili su blagdansko razdoblje humanitarnim djelovanjem: udruga studenata komunikologije Agenda organizirala je tradicionalni božićni sajam za osobe u teškoj financijskoj situaciji.

Ekonomski fakultet u Rijeci također je pomogao onima u teškoj financijskoj situaciji jer su ispunjavali želje korisnicima socijalne samoposluge.

Studenti su ovog Božića pomagali i svojim kolegama kojima je najpotrebnije. Filozofski fakultet u Osijeku prikupljao je sredstva za kolegicu Valeriju koja boluje od cerebralne paralize.

Riječki studenti Medicinskog fakulteta svoj su humanitarni rad usmjerili djeci smještenoj u Dječjem domu Ivana Brlić-Mažuranić. I zagrebački studenti medicine prikupljali su sredstva za djecu koja Božić neće moći provesti sa svojim obiteljima.

Za pomoć djeci u nepovoljnoj situaciji odlučili su se i studenti volonteri Centra za razvoj mladih koji su za jedanaestero djece pripremili božićne pakete.

Ovaj je Božić još jednom pokazao da su studenti, koliko god u nepovoljnoj financijskoj situaciji bili i koliko god obaveza imali, uvijek spremni pomoći onima kojima je to najpotrebnije.
 
Tijekom blagdanskog i predblagdanskog razdoblja trudili smo se popratiti što više humanitarnih studentskih akcija, no ako smo akciju vašeg fakulteta, udruge i inicijative nenamjerno propustili, javite nam se na redakcija@studentski.hr i rado ćemo vas uvrstiti na popis.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA