LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti velikog srca

Riječki studenti medicine i ovih blagdana darivali djecu

Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska - CroMSIC organizirala je akciju darivanja djece iz Dječjeg doma „Ivana Brlić-Mažuranić“ u koju se priključilo čak 285 volontera.

Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska - CroMSIC organizirala je akciju darivanja djece iz Dječjeg doma „Ivana Brlić-Mažuranić“ u koju se priključilo čak 285 volontera.

Be Someone's Santa humanitarna je akcija koju provodi CroMSIC-ov odbor za ljudska prava i mir već nekoliko godina, pod nacionalnim projektom SCORP daruje.

Riječ je o mnogima omiljenoj akciji udruge studenata medicine, što svakako potvrđuje i impresivna brojka od 285 volontera, prvenstveno sa studija medicine, dentalne medicine i medicine na engleskom jeziku, koji su se ove godine prijavili kako bi pomogli uljepšati blagdane mališanima iz dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić.

– Vrijednost akcije iznosi više od 10 000 kuna, što je pokazatelj kako je sve moguće kada se uključi puno motiviranih pojedinaca. Naši volonteri, podijeljeni u 60 grupa, kupili su poklone za 60 korisnika Doma, prema listi želja koju smo dobili, a uz to su poslali i svoja individualizirana pisma potpore i slike. Jako nas veseli vidjeti s koliko entuzijazma i ljubavi su studenti pristupili ovoj akciji i ponosni smo na njih jer su ponovno pokazali koliko su nesebični i kolika srca imaju! Ova za nas mala gesta zasigurno će donijeti veliki osmjeh na dječja lica. – kaže Marija Grković, organizatorica akcije u Međunarodnoj udruzi studenata medicine Hrvatska.

Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić Lovran već dulje vrijeme surađuje s CroMSIC-om i sudjeluje u njihovoj humanitarnoj akciji Be Someone's Santa.

– Darovi koje naša djeca dobivaju od studenata, a posebno poruke koje im oni pišu, uvelike im uljepšavaju ovo blagdansko vrijeme i čine ih posebnim, jer baš netko se potrudio baš njima napisati i poručiti nešto. U ime djece, korisnika naših usluga, kao i u ime zaposlenika Doma, zahvaljujemo na plemenitosti i na volji i želji da nam svima uljepšate ovo blagdansko vrijeme. Sretan Božić svima od svih nas – poručuje Maja Modrušan, socijalna radnica u Dječjem domu Ivana Brlić-Mažuranić.

FOTO: CROMSIC